Gaziantep'te 6 Taşınmazın İhalesi Yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan 6 mahalledeki taşınmazların ihalesini gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Şahinbey ilçesi Küçük Kızılhisar Mahallesi ve Şehitkamil ilçesi, 15 Temmuz (Osmangazi), Beylerbeyi, Umut mahalleleri ile Oğuzeli ilçesi Körkün Mahallelerinde kayıtlı 6 taşınmazın ihalesi yapıldı.

Toplam muhammen bedeli 31 milyon olan taşınmazlar için firmalar kıyasıya yarışarak 44.5 milyon liradan ihaleye girdi. İhalesi yapılan 6 taşınmaz 31 milyon muhammen bedelden açık artırma usulüyle toplamda 44.5 milyona alıcı firmalara ihale edildi. Muhammen bedeli üzerinden açık arttırma ile ihalesi gerçekleştirilen alanlar şöyle:

'Kızılhisar Mahallesindeki akaryakıt ve LPG istasyonu için 4 milyon 489 bin 920 lira muhammen bedeli olan taşınmaz 4 milyon 860 bin liradan, 15 Temmuz Mahallesinde muhammen bedeli 14 milyon 285 bin 840 lira olan konut alanı 19 milyon 600 bin liradan, Beylerbeyi Mahallesinde 2 milyon 380 bin 977 lira olan ticari alan 4 milyon 900 bin liradan, Beylerbeyi Mahallesi’nde 3 milyon 840 bin 800 lira olan akaryakıt ve LPG alanı 8 milyon 600 bin liradan Umut Mahallesi’nde 4 milyon 576 bin 332 lira olan konut alanı 5 milyon liradan Körkün Mahallesinde 2 milyon 426 bin 765 lira olan konut alanı ise 1 milyon 600 liradan alıcı buldu.'

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen ihale toplantısında kazanan firmalar Yılteks Enerji, Altunkaya Group, Günsev İnşaat ve Asçelik İnşaat oldu.

İhalede verilen değerlerin Gaziantep ekonomisinin canlı olduğuna işaret ettiğini belirten Toprak, belediyeye ait 6 taşınmazın ihalesini yaptıklarını söyledi.

Her taşınmaza talipli çıktığını belirten Toprak, şunları kaydetti:

'Taliplilerin çok olması bizleri sevindirdi. Bu durum hem ülkenin hem şehrimizin ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunun göstergesidir. Bundan sonraki süreçte de hem gayrimenkul hem de inşaat sektörü kazanacaktır. Alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. İhalelerimiz akaryakıt, ticari alan ve konut alanları için gerçekleştirildi. Piyasa koşullarında olması gereken fiyatlardan satışlar gerçekleştirildi.'

Kaynak: AA