Erdemli'de Tarımsal Hibe Destekleri Anlatıldı

Erdemli ilçesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik 11. etap hibe desteği tanıtım toplantısı yapıldı.

Erdemli Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Hasan Şen, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Erdemli'nin iklimsel yapısından dolayı Türkiye'nin narenciye, sebze ve meyvesini üreten ilk ilçe olmasına rağmen ürettiğini işleyemediğini ve zamanında da pazarlayamadığını söyledi.

Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 65'ini tek başına üreten Erdemli'de soğuk hava deposu ve yeteri kadar paketleme tesisinin bulunmadığını belirten Şen, 'Ürettiğimizi işleyemez ve zamanında pazarlayamaz isek bu işin hamallığını yapmaktan öteye gidemeyiz. Bunun için tarım bakanlığı ve kalkınma ajanslarının destek verdiği tarıma dayalı ekonomik yatırımlara proje hazırlayıp yeni tesislerin kurulması için yatırımlar yapıp hibelerden istifade edelim. Bu sayede ilçemizde yeni paketleme tesisleri kurulurken aynı zamanda da ekonomik manada gelişmiş ve istihdama da katkı sağlamış oluruz.' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdemli İlçe Müdürü Mehmet Türker de ilçenin Türkiye'nin önemli tarım üretim merkezlerinin başında geldiğini belirtti.

Erdemli'nin tarımsal üretimle ülke ekonomisine büyük katkı sağladığına vurgu yapan Türker, bir ürünü üretmenin yetmediğini, bunu işlemek, paketlemek, pazarlamak ve sanayisinin de gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından uzmanlar hibe destekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA