Daha Yoğun Ve Gür Saçlar İçin 'Saç Simülasyonu'

Türkiye’de her geçen gün popüleritesi artan yeni bir akımın saç simülasyonu olduğunu belirten Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, bu yöntem ile saçların daha yoğun ve gür olduğunu söyledi.

Daha Yoğun Ve Gür Saçlar İçin 'Saç Simülasyonu'
Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, "Saç sorunu yaşanan bölgenin özel olarak geliştirilmiş cihaz ile minik saç efektleri şeklinde derinin boyanması işlemdir. İşlem sonrasında sorunlu bölge çok daha yoğun ve gür bir görünüme kavuşmaktadır. Saç simülasyonu yapılacak bölgenin seyrekliğine bağlı 2 ile 6 saat aralığında 1 ya da 2 seansta bitiyor. İşlem sonrasında kişi gündelik hayatına devam edebiliyor" dedi.

Saç simülasyon işleminde kullanılan boyaların doğadan elde edilen genellikle bitkisel içerikli ürünler olduğunu kaydeden Bozkurt, "Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılacak boyanın mutlaka ama mutlaka sağlık bakanlığı bildirimleri görülmeli, dermatolojik olarak test edilmiş olmalı mümkünse kafa derisinde kullanılacağı için ağır metal testlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Saç simülasyonu kişinin cilt yapısı ve yaşamsal fonksiyonlarına bağlı olarak ortalama 3 ile 5 yıl kullanım imkanı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Nelere dikkat edilmeli ?

Saç simülasyon yaptıran kişilerin aşırı sıcak ve güneşten özellikle kaçınması gerektiğini ifade eden Bozkurt, "Aşırı spor ve terleme de kullanım süresini kısaltacaktır. Saç sorunu yaşayan bay ya da bayan sağlık problemi yaşamayan herkese yapılabilir. Daha yoğun ve gür saç yapısı isteyen herkes bu uygulamadan faydalanabilir. Öncelikle bu işlemi yaptırmak istiyorlarsa çok iyi bir uzman bulmalılar. Gerekli belgeleri olmasına dikkat etmeliler. Uzmanıyla öncelikle uzun uzun sohbet edip emin olsunlar. Kullanılan ürünlerin sertifikalarını mutlaka görmek istesinler. Unutulmamalıdır ki saç simülasyonu doğru eller tarafından yapıldığı taktirde mükemmel sonuçlar verir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA