CHP PM Bildirisi Tartışmaları

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: 'Sıra size geliyor algısı yaygın bir şekilde var ama bizim bir korkumuz, çekincemiz yok. Tavrımızı hiç geri adım atmadan sürdüreceğiz. Biz PM bildirisiyle çok net bir duruş sergiledik. O duruşumuz kararlı bir şekilde devam edecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Parti Meclisi (PM) bildirisinin ardından yaşananlara ilişkin, 'Sıra size geliyor algısı yaygın bir şekilde var ama bizim bir korkumuz, çekincemiz yok. Tavrımızı hiç geri adım atmadan sürdüreceğiz. Biz PM bildirisiyle çok net bir duruş sergiledik. O duruşumuz kararlı bir şekilde devam edecek.' dedi.

Bingöl, bir grup gazeteciye, 6 Kasım Pazar günü yapılan Olağanüstü PM toplantısının ardından yayımlanan bildirilerine yönelik eleştiri ve suç duyurularına ilişkin değerlendirme yaptı.

Bildiriye ilişkin suç duyurularıyla 'HDP'nin ardından Sıra CHP'ye geliyor' algısı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Bingöl, 'Bu algı yaygın bir şekilde var ama bizim bir korkumuz, çekincemiz yok. Tavrımızı hiç geri adım atmadan sürdüreceğiz. Biz PM bildirisiyle çok net bir duruş sergiledik. O duruşumuz kararlı bir şekilde devam edecek.' diye konuştu.

Tek dertlerinin Türkiye'deki sıkıntıların giderilmesi olduğunu ifade eden Bingöl, 'Bir ana muhalefet partisi olarak, bizim kaygılarımızın ve önerilerimizin dikkate alınmadığında nelerle karşılaştığımız geldiğimiz süreçte çok net bir şekilde ortaya çıktı. CHP olarak hep haklı çıktık.' görüşünü paylaştı.

- 'İlk kez bize gelmiş olmayacak'

CHP'nin köklü ve geçmişi mücadelelerle dolu bir parti olduğunu dile getiren Bingöl, şöyle devam etti:

'Sıra bize gelecekse ilk kez bize gelmiş olmayacak. Biz 93 yıllık bir partiyiz. Geçmişte çok ağır bedeller ödeyen partinin mensuplarıyız. Darbelerde en çok sıkıntı çeken, acısını yaşayan partiyiz. 12 Eylül döneminde, bizim milletvekillerimiz, il, ilçe başkanlarımız şehit edildi ama biz asla geri adım atmadık. Bize ahlaksızca saldırılar yapıldı, bunlar bizi yıldırmaz. Eğer sıra bize gelecekse bu dillendiriliyor diye ne geri adım atarız ne korkarız ne sineriz. Böyle bir kaygı içinde değiliz. Biz ağır bedeller ödemiş partinin mensuplarıyız. Biz mücadeleci bir partinin mensuplarıyız.'

- 'Geleceğinden endişe duymayan yok'

Hükümetin ayrıştırıcı dili kullanmayı sürdürdüğünü ve bunun da sorunların daha da büyümesine yol açtığını savunan Bingöl, ülkede kaygı içinde olmayan, geleceğinden endişe duymayan bulunmadığını iddia etti.

Bu nedenlerle söz konusu PM bildirisinin çok önemsendiğini ve çok ses getirdiğini kaydeden Bingöl, buna delil olarak da birbiri ardına yapılan açıklamaları gösterdi.

Bildiride yer alan 'AK Parti'nin teröre yardım ve yataklık yaptığı' cümlesinin daha önce de CHP tarafından defalarca söylendiğini, hatta parti örgütleri tarafından bununla ilgili suç duyurularında bulunulduğunu hatırlatan Bingöl, 'Şimdi o bildirinin zamanlamasının ve içeriğinin ne kadar doğru olduğu, açıklama yapanların öfkelerinden belli oluyor. Demek ki biz doğru bir iş yapmışız.' diye konuştu.

- 'Olumsuzluklara karşı bir ses yükseltmek'

Bildiride yer alan 'direnme hakkı' ifadesiyle ilgili tartışmalara da değinen Bingöl, 'Buradan kasıt, bu olumsuzluklara karşı bir ses yükseltmek, bir araya gelerek ortak bir tavır koymak. Bu ülkenin menfaatine olan bir direnme. Başka bir anlam yüklenmesi doğru olmaz.' dedi.
Kaynak: AA