CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

'Balıkesir'in ihtiyacı olan bin yataklı ve tam donanımlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi biran önce yapılmalıdır'.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in ihtiyacı olan bin yataklı ve tam donanımlı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin biran önce yapılması gerektiğini söyledi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir'in sağlık alanındaki sorunlarına değindi.

Kentte yeterli sağlık kurumu ve personeli bulunmadığını, sağlık kurumlarının nüfusun ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hizmet veremediğini savunan Tüm, iktidarın sağlık alanında Balıkesir'e yönelik yaklaşımlarını eleştirdi.

'Balıkesir'in ihtiyacı olan bin yataklı ve tam donanımlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi biran önce yapılmalıdır.' diyen Tüm, kentteki aile hekimi açığının da kapatılmasını istedi.

Balıkesir'deki Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin ilçelere eşit davranması gerektiğini belirten Tüm, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Kent merkezine gerekli yatırımlar elbette ki yapılmalıdır. Ancak ilçe hastanelerinin ve ilk kademe sağlık kuruluşlarının ihmal edilmemesi gerekir. Esas olan tüm hastaları kent merkezine toplamak olmamalıdır. Bu, hastaların ve yakınlarının, barınma, beslenme, ulaşım gibi başka sorunlar yaşamasına neden olacaktır. Doğru ve mantıklı olan her hastayı kendi ilçesinde tedavi etmektir. Çağdaş anlayış bunu gerektirir. İlçelere iktidar partisine verdikleri oya göre, hizmet götürme anlayışı kabul edilemez.'

2017 merkezi bütçesinin TBMM'de ilgili komisyonda görüşülmesine başlandığına da işaret eden Tüm, hükümetin Balıkesir için gerekli önlemleri almasını ve ihtiyaç duyulan ödenekleri ayırmasını istedi.
Kaynak: AA