AYTO'da İhracatçılara Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda Aydın Ticaret Odası (AYTO) ev sahipliğinde, AYTO Toplantı Salonunda Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

AYTO'da İhracatçılara Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri
Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek “ Üç yıl içinde yaptığımız yüzlerce eğitimden birini daha bugün gerçekleştiriyoruz. Eğitimler ve seminerler bizim olmazsa olmazlarımızdandır.”dedi.

Ekonomi Bakanlığı ve TOBB’nin işbirliğinde illerdeki Ticaret Odalarının ev sahipliğinde düzenlenen dış ticaret yapma potansiyeli yüksek olan veya dış ticaretini artırmak isteyenlerin bu eğitimlere katılarak en yüksek faydayı sağlayacaklarına inandığını kaydeden Başkan Ülken, “Bilgiye erişim ve bilgiye sahip olma, bilgiyi doğru kullanabilme, analiz edebilme çok kıymetlidir. Zamanla yarıştığımız bir dönemde tüm dünyanın birbiri ile anlık online iletişimde olduğu bir ortamda devlet mekanizması ve özel sektör olarak el ele kol kola girmeden bu vahşi sistemin içersinde mücadele etmemizin kolay olmadığını düşünüyorum. Bugün de bunun için buradayız. İhracatımızı nasıl geliştirebiliriz? Döviz kazandırıcı faaliyetlerimizi nasıl yürütebiliriz? Yurt içi ve yurt dışında bu iş birliklerini nasıl sağlayabiliriz? Gibi başlıklarda bilgi sahibi olacağız. Temelinde Ekonomi Bakanlığımızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin ortaklaşa yaptığı seminer çalışmalarından birini Odamızda yapmaktan ve sizlere bu noktada bir hizmet sunmuş olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye Duru İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Kütüphaneci Mustafa Yılmaz İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden Tarık Aksoy Döviz Kazandırıcı Hizmetler konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Kaynak: İHA