Avrupa Parlamentosundan Kosova'ya Destek

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Kosova Raportörü Lunacek, AB'ye entegrasyon sürecinin daha çabuk ve başarılı bir şekilde tamamlanması için Kosova'ya tam destek sunduklarını ifade etti.

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Kosova Raportörü Ulrike Lunacek, Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyon sürecinin daha çabuk ve başarılı bir şekilde tamamlanması için Kosova'ya tam destek sunduklarını belirtti.

Lunacek, başkent Priştine'deki temasları kapsamında Adalet Bakanı Dhurata Hoxha ile görüştü.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lunacek görüşmede, AB'ye entegrasyon sürecinde Kosova'nın geldiği noktayı daha ileri götürmesi gerektiğine işaret etti, Kosova'nın AB'ye entegrasyon yolunun 'geri dönülemez' olduğunu vurguladı.

Lunacek, AB'ye entegrasyon sürecinin daha çabuk ve başarılı bir şekilde tamamlanması için Kosova'ya tam destek sunduklarını ifade etti.

Açıklamaya göre, Adalet Bakanı Hoxha da hukukun üstünlüğü ve ekonomi alanındaki reformların gerçekleştirilmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi, bunların koordinasyon içinde ve AB tarafından denetlenmesiyle mümkün olacağını belirtti.

Hoxha ayrıca, Kosova vatandaşlarına vize serbestisi için gerekli kriterlerin bir an önce yerine getirilmesi için yapılan iş birliğini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Lunacek, Priştine'deki temasları kapsamında Meclis Başkanı Kadri Veseli ile de bir araya geldi.

Meclisten yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, Kosova'daki son gelişmelerin yanı sıra, ülkedeki kurumların AB'ye entegrasyon sürecine bağlılığı konusunun ele alındığı bildirildi.

Lunacek'in Kosova'yı AB'ye entegrasyon ve vize serbestisi konularında destekleyeceklerini söylediği, bu süreçte Kosova'daki kurumların da koşulları yerine getirmesi gerektiğini belirttiği ifade edildi.

Veseli'nin de Kosova vatandaşlara yönelik vize uygulamasının bir an önce kaldırılması talebini yinelediği kaydedildi.

Kaynak: AA