Atatürk Ölümünün 78. Yılında Lüleburgaz'da Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl anma programı çerçevesinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Atatürk Ölümünün 78. Yılında Lüleburgaz'da Anıldı
Eski Hükümet Konağı’nda çelenk sunma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Garnizon Komutan Vekili Osman Erikli, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı, parti STK temsilcileri Atatürk anıtına çelenk koydu. Çelenk sunma töreninin ardından ise program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

Anma programı daha sonra Lüleburgaz Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Program Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencileri ve okul yönetimi tarafından düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Lüleburgaz Düvenciler Anadolu Lisesi Müdürü Tarkan Varyemez gerçekleştirdi. Varyemez, “Bugün devletimizin kurucusu, İstiklal mücadelemizin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında saygı, özlem ve rahmetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lüleburgaz Düvenciler Anadolu Lisesi Müdürü Tarkan Varyemez, konuşmasının ardından Muhaberat Üsteğmen Ensar Aşar, Atatürk’ün askeri yönünü anlatan konuşmasını gerçekleştirdi.

Daha sonra Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan Atatürk’ün ölümünden önceki son saatlerini içeren “Son Yolculuk” isimli kısa film gösterisi gerçekleşti.

Öğrenciler tarafından oynan “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” isimli oratoryo izleyenler tarafından çok beğenildi.
Kaynak: İHA