Anadolu'nun Akademisi Yeni Ufuklar Açmaya Devam Ediyor

Akademik eğitimlerin yanı sıra kütüphanesi, kulüpleri, seminer ve panelleri ile Sakarya’nın kültür ve sanat merkezi olan Serdivan Fikir Sanat Akademisi, güz döneminin ikinci haftasını geride bırakırken katılımcılarına yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

Anadolu'nun Akademisi Yeni Ufuklar Açmaya Devam Ediyor
Eğitimler Yüksek Lisans düzeyinde

Birbirinden değerli isimlerin birikimlerini paylaştığı ve eğitimlerin yüksek lisans düzeyinde verildiği Fikir Sanat Akademisi’nde Tarih, Medeniyet ve Felsefe, Divanlar Arasında, Klasik Sosyal Teori, Çağdaş Dünya Sineması gibi dersler yoğun ilgi gördü.

Akademi meydanında divan edebiyatı

Prof. Dr. Ömür Ceylan tarafından Akademi bünyesinde verilen, "Divanlar Arasında" isimli derste Osmanlı Devleti’nin 600 yıllık edebiyat birikimi ele alınırken her hafta bir yüzyılın en öne çıkan Divan Edebiyatı şairleri de en seçkin eserleri ile inceleniyor.

Çağdaş dünya sineması SFSA’da

Konu ile ilgili Akademi yetkililerinden yapılan açıklamada 10 Kasım 2016 Perşembe günü Nurullah Ardıç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Klasik Sosyal Teori-1 dersinde Doğu ve Batı düşüncesinin tarihe yön veren isimlerin üzerinde durulacağı belirtilirken 11 Kasım Cuma günü, "Siyasal Ekonomi Notları" ve "Çağdaş Dünya Sineması" ile ikinci hafta ders programının tamamlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA