'9. Ege İlleri Tanıtım Günleri'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Ege Bölgesi'nin kalkınması için hazırladığımız Ege Gelişim Projesi kapsamında 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 28 milyar liralık yatırım yapılacak'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Ege Bölgesi'nin kalkınması için hazırladığımız Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 28 milyar liralık yatırım yapılacak.' dedi.

Bakan Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, '9. Ege İlleri Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Ege Bölgesi'nin ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Eroğlu, 'Türkiye'de en çok istihdam sağlayan, en çok ihracat ve üretim yapan bölge. Bu bakımdan Ege bölgemize ne yapsak azdır.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Ege Bölgesi'nin kalkınması için hazırladıkları Ege Gelişim Projesi'ne ilişkin bilgi veren Eroğlu, 'Ege Bölgesi'nin kalkınması için hazırladığımız EGEGEP kapsamında 2019 yılı sonuna kadar yaklaşık 28 milyar liralık yatırım yapılacak. Muhteşem olacak. Buradaki barajlar, göletler, sulama tesisleri, ağaçlandırma, her şey yapılacak.' dedi.

Bölgede baraj yapımı konusunda seferberlik içinde olduklarını anlatan Eroğlu, ormanları da halkın gelirini artırmak için kullandıklarını dile getirdi. Bakan Eroğlu, 5 bin köye 5 bin gelir getirici ormanın, 2019'a kadar kurulmuş olacağını söyledi.

Eroğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerin dünyada 107 milyon dolarlık bir pazara sahip olduğuna işaret ederek, 'Bu konuda biz her türlü desteği veriyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda yatırım yapmak isteyenlere de yer tahsis ediyoruz, AR-GE destekleri veriyoruz. Üretim için de her türlü desteği veriyoruz.' şeklinde konuştu.

Tanıtım günlerinin illerin tanınması ve kardeşliğin gelişmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, kültürün ve geleneğin gelecek kültürlere aktarılması gerektiğini belirtti.

Etkinliğe, TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç ve İsmet Sezgin ile bazı milletvekilleri, valiler, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA