Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyonlar tarafından hazırlanan gündem maddeleri ve meclise sunulan teklifler görüşülerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı
Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen Kasım ayı olağan toplantısında ilk olarak geçen toplantının karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste daha sonra Şehit olan Polis Memurları Şahin Altmış, Buhari Ağçelik ve Salih Taç’ın isimlerinin ilçede belirlenecek alanlara verilmesi teklifi ele alındı. Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sunulan teklif görüşüldükten sonra Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi. Teklif, Aralık Ayı toplantısında karara bağlandıktan sonra şehitlerin isimlerinin verileceği alanlar belirlenecek.

Mecliste daha sonra 2016-2017 yıllarında asfalt alımı yapılması için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a sözleşme imzalama yetkisi onaylandı. Asfalt alımıyla ilgili maddenin kabul edilmesinden sonra bir meclis üyesinin “Biz neden ilçemizde Asfalt Plentin Tesisi Kurmuyoruz?” sorusuna cevap veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “İlçemize Plentin tesisi kurulması ve ayrılacak bütçe üzerinde bir değerlendirmede bulunduk. Malatya’da Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Esenlik Şirketi ve Özel Şirketlerin bu tesisleri mevcut, ilimizde bu tip tesisler bulunuyor. Bizde bu tesisi kuracağız diye bir yaklaşım içinde olmadık. Rekabet koşulları zaten oluşuyor. Bugün bir Asfalt Plentin Tesisisin yatırım bedeli 5 Milyon TL. İhtiyaç hissedildiğinde yatırım yaparız ama şu anda her hangi bir sıkıntımız yoktur, uygun şartlarda asfalt temin edebiliyoruz. Uzun vadedeki hedeflerimiz arasında tabi ki var. Karı yüksek bir pazar değil, yaptığımız analiz ve değerlendirmede öyle bir karlılık yok. Piyasada zaten var, uygun fiyata bolca bulabiliyoruz” diye konuştu.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında İmar Komisyonu tarafından sunulan Gündüzbey ve Karakavak mahallelerindeki enerji ihtiyacının karşılanması için trafo yeri ayrılmasına yönelik rapor da görüşülerek onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısı 6 Aralık 2016 Salı günü MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda saat 14.00’de yapılacak.
Kaynak: İHA