Vakıf Katılım Erzurum Şubesi Açıldı

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: 'Vakıflar ecdadımızdan bize kalan mirastır, 79 milyonun hissesi var. Vakıf Katılım olarak da kazandığımız gelirin önemli bir kısmını vakıf eserlerini ihya etmek için kullanacağız'

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 'Vakıflar ecdadımızdan bize kalan mirastır, 79 milyonun hissesi var. Vakıf Katılım olarak da kazandığımız gelirin önemli bir kısmını vakıf eserlerini ihya etmek için kullanacağız.' dedi.

Vakıf Katılım, 25. şubesini Erzurum'da açtı. Göktaş, Lala Paşa Mahallesi'ndeki şubenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yıl sonuna kadar şube sayılarını 30'a çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Vakıf Katılımın şubat ayında faaliyete başladığını ifade eden Göktaş, 'Vakıf Katılım özü itibariyle sermayesinin tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait faizsiz bir banka. Erzurum şubesi 25. şube, tesadüfen şubenin kodu da kentin plaka numarası olan 25. Muhafazakarlık açısından bakıldığında Erzurum bizim için önemli bir şehir. Geçmiş deneyimlerimiz de gösteriyor ki Erzurum'da katılım bankacılığının potansiyeli Türkiye genelinden biraz daha yüksek. Vakıf Katılım olarak Erzurum'dan topladığımız kaynakları Erzurum'da değerlendirmek üzere geldik.' diye konuştu.

Katılım bankalarının temel prensibinin faizsizlik ilkesi olduğunu vurgulayan Göktaş, Vakıf Katılımın hisselerinin tamamının Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirtti.

Göktaş, 'Mevduatlarınızı Vakıf Katılımda değerlendirmek istediğiniz zaman kendi bankanıza para yatırıyorsunuz diyebiliriz. Vakıflar ecdadımızdan bize kalan mirastır, 79 milyonun hissesi var. Vakıf Katılım olarak da kazandığımız gelirin önemli bir kısmını vakıf eserlerini ihya etmek için kullanacağız. Vakıflar, öğrencilere burs da veriyor, biz gelirimizin önemli bir kısmını genel müdürlük üzerinden öğrencilere de aktaracağız.' ifadesini kullandı.

Türkiye'de katılım bankalarının bankacılık sektöründeki pazar payının yüzde 5 olduğunu dile getiren Göktaş, hedeflerinin 2025 yılı itibariyle bu oranı yüzde 25'e çıkarmak olduğunu söyledi.

- 'Sektörün en genç oyuncusuyuz'

Göktaş, katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımlarıyla yeni bir boyut kazandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Sektörün en genç oyuncusuyuz, ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak, ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriyle temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa sürede 24 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yüzyıllardır adil sosyal yaşamın önemli bir parçası olan vakıf kültürüyle faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor.'

Göktaş, 'Erzurum, Doğu Anadolu bölgemizde her anlamda ilgi gören ve özellikle hayvancılık alanında Türkiye'ye katma değer üreten önemli bir şehir. Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda, ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Erzurum'un yanında olacak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz.' dedi.

Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük'ün okuduğu duanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Göktaş ve diğer katılımcılar açılış kurdelesini kesip Vakıf Katılım'ın 25'inci şubesini açtı.
Kaynak: AA