Sinerköy Kur'an Kursu İnşaatı Yardım Bekliyor

Kütahya’nın Sinerköy Mahallesi’nde yapımına 3 yıl önce başlanan Kur’an Kursu hizmet binasının bir an önce tamamlanabilmesi için yardımseverlerin desteğine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Sinerköy Kur'an Kursu İnşaatı Yardım Bekliyor
Sinerköy Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Kocabaş, yapının kaba inşaatının yarıdan fazla tamamlandığını belirterek, "Bölgede bir Kuran Kursu bulunmadığını gözlemledik. Bunun üzerine ihtiyaç olduğunu düşünerek Sinerköy’e bir Kuran Kursu yapımı için çalışmalara başladık. Hayırsever bir vatandaşımız tarafından bağışlanan 700 metre kare arazi üzerine, yaklaşık 3 bin metre kare kapalı alana sahip bir Kuran Kursu inşaatı için hazırlıklarımızı yaptık ve 4 aralık 2013 tarihinde temelini attık. İnşaatı 2 yıl içinde de bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Sinerköy Kur’an Kursu inşaatının bitirilip faaliyete başladığında çok önemli hizmetlere vesile olacağını söyleyen Kocabaş, ’’Kuran Kursu inşaatı bitip açıldığında Kuran-ı Kerim, arapça, tefsir, dini ilimler ve hafızlık kurslarına ev sahipliği yapacak. İmanlı, ahlaklı ve bilinçli bir nesil yetişmesi noktasında önemli bir işlev göreceğini düşündüğümüz Kuran kursu inşaatını hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu noktaya getirdik. Bundan sonrada vatandaşlarımızın desteği ve gayretiyle inşallah planladığımızdan önce bitirir, hizmete açarız. Şu ana kadar yardımda bulunan ve bundan sonra yardımda bulunacak olan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun’’ şeklinde konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA