Servis Aracı İşletmecileri Korsan Servis Taşımacılığından Şikayetçi

İçel Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, İçel merkezde kurulu dört ilçede korsan servis taşımacılığının kangrene dönüştüğünü belirterek, "Bütün yaptırımlar kümesteki kaz misali kayıt altındaki S plakalı araçlara uygulanırken, kentin tüm cadde, sokak ve kavşaklarında ise korsan araçlar cirit atmaktadır. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

Servis Aracı İşletmecileri Korsan Servis Taşımacılığından Şikayetçi
Korsan araçlarla ilgili açıklama yapan Aydın, yıllardır korsan servis konusunu gündeme getirmekten artır utanır hale geldiklerini ancak servisçi esnafının ekmeğine gizli ortak olan bu korsanlara yönelik kesin yaptırımlarını bir türlü uygulanmadığını iddia etti. Korsan taşımacılık yapan araçların önlenememesini anlamakta güçlük çektiklerinin altını çizen Aydın, “Öğrenci, personel taşımacılık yetkisi olmayan korsan araçların bu şehrin tüm cadde, sokak ve kavşaklarında bizlerin gözlerinin içine baka baka taşımacılık yaptığını yıllardır haykırıyoruz. Ama tüm yaptırım ve denetimler kayıt altındaki esnafa uygulanırken, korsanı önlemeye yönelik kalıcı tedbirler alınmıyor” diye konuştu.

Korsan servis konusunda bir algı sorunu yaşandığına dikkat çeken Aydın, “Şehrimizdeki dört merkez ilçede öğrenci ve personel taşımacılığı sadece İçel Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne kayıtlı S plakalı araçlarla yapılabilir. Bunun harici farklı harf ve rakamlardan oluşan araçlarla öğrenci ve personel taşımacılığı yapan araçlar korsandır. Bizler yılardır korsan araçlarla yapılan taşımacılığın önlenmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ancak yıllardır şehrimizdeki tüm cadde, sokak ve kavşaklarda yapılan denetim ve kontrollerin S plakalı araçlar üzerinde yoğunlaşarak, bir algı sorunu yaşandığını tanık oluyoruz. Servis taşımacılığında her türlü yasal sorumluluğu yerine getiren S plakalı araçlar denetlenirken, farklı harf ve rakamlardan oluşan araçlarla öğrenci ve personel taşımacılığı yapan araçlara korsan gözüyle bakılmıyor. Öncelikle bu algının kırılıp, denetimlerin S plaka araçlardan ziyade korsan araçlara yoğunlaşması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Tüm yasal sorumluluklarını yerine getiren servisci esnafının denetimden değil, korsan araçların çalışmasından şikayetçi olduklarının altını çizen Aydın, "S plakası olan bizleriz, güzergah izin belgesini alan bizleriz, sürekli denetlenen yine bizleriz. Biz denetlenmekten rahatsız değiliz, elbette denetleneceğiz, disipline olacağız, eksiklerimizi tamamlayacağız. Ama biz bunları yaparken, şehir merkezinde okullara, fabrikalara, organize sanayi bölgesine, kurum, kuruluş ve iş yerlerine S plaka harici farklı harf ve rakamlardan oluşan, servis taşıma yeterliliğine sahip olmayan korsan araçların bu şehrin cadde sokak ve kavşaklarında cirit atmasına, ekmeğimizi elimizden almasına artık seyirci kalınmamasını istiyor ve bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

4 merkez ilçede korsan araçlar harici komşu ilçelerde S plaka sahibi araçlarında çalışma sınırlarını aşarak yasal olmayan öğrenci ve personel taşımacılığı yaptığına vurgu yapan Aydın, "Yaptığımız denetim ve kontrollerde İçel Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde kaydı olmayan 33 S 5000 ile başlayan Tarsus plakalı araçlar ve 33 S 6000 ile başlayan Erdemli plakalı araçlarda taşıma yetkileri olmamasına rağmen bu yasağı çiğneyerek, servis taşımacılığı yaptıklarına tanık olmaktayız. Yetkililerden hem korsana hemde çalışma alanını aşan S plakalı araçlara yönelik denetimlerini arttırmalarını istiyoruz. Artık servisci esnafımız kümesteki kaz misali yolunmak istemiyor, ekmeğine göz diken korsan araçlara karşı ciddi yaptırımlar uygulanmasını bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA