Sapanca Üst Mahallelere 8 Milyonluk Yatırım

Sapanca’nın yüksek kesimlerinde yer alan 11 mahalleye daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak projede sona gelindiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Dibektaş ve Fevziye Mahalleleri için hazırladığımız içmesuyu projemizde çalışmalar bitmek üzere. Proje ile bölgeye 80 kilometrelik içmesuyu hattı inşa etmiş olacağız” dedi.

Sapanca Üst Mahallelere 8 Milyonluk Yatırım
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca’nın 11 mahallesine daha birinci sınıf içmesuyu ulaştıracak Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi’nde sona gelindiğini açıkladı.

Rüstem Keleş, “Sapanca’ya bağlı Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Dibektaş ve Fevziye Mahalleleri için hazırladığımız içmesuyu projemizde çalışmalar bitmek üzere. 80 kilometrelik içmesuyu hattı tamamlandı. Memnuniye ve Dibektaş’ta iki depo ve iki terfi merkezin de ise kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Sapanca Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi ile bölgeye yaklaşık 8 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca’mızın yüksek kesimlerinde yer alan 11 mahallemiz için yaklaşık 8 milyonluk yatırımı hayata geçirdik. Proje ile bölgeye 80 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ettik. Memnuniye ve Dibektaş’ta depo ve terfi merkezlerimizin inşası ise sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayarak 11 mahallemize daha birinci sınıf içmesuyunu kesintisiz ve bol şekilde ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Bölgeye entegre bir sistem kurulacağını dile getiren Rüstem Keleş, “Proje ile söz konusu mahallelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Hayata geçirdiğimiz çalışmayla bölgede yağışlı dönemlerde yaşanan bulanıklık ve zaman zaman yaşanan su yetersizliği sorununa kesin çözüm getirmiş olacağız. 11 mahallemize daha bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştıracağız. Yatırımımız ayrıca kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz ve yakın bir zamanda çalışmaların başlayacağı Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne de entegre olacak. Yatırımlarımızın ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA