Rusya Ve Azerbaycan Ticari İlişkilerini Geliştiriyor

Bakü'de düzenlenen 7. AzerbaycanRusya Bölgelerarası İş Forumu'nda iki ülkenin çeşitli bölge ve kurumları arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik 12 anlaşma imzalandı

Azerbaycan ile Rusya'nın çeşitli bölge ve kurumları arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik 12 anlaşma imzalandı.

Bakü'de, 7. Azerbaycan-Rusya Bölgelerarası İş Forumu düzenlendi.

Azerbaycan Ekonomi Bakanlığıyla, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığının organize ettiği foruma her iki ülkeden çok sayıda yetkili ve iş adamı katıldı.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre forumda konuşan Bakan Şahin Mustafayev, Azerbaycan ile Rusya ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyinde olduğunu söyledi. İki ülke arasında 50'si ekonomi alanında olmak üzere 170'den fazla anlaşma bulunduğunu hatırlatan Mustafayev, ilişkilerde karşılıklı ticaretin büyük rol oynadığını belirtti.

Yılın ilk dokuz ayında karşılıklı ticaret hacminde artış yaşandığını bildiren Mustafayev, 'Bugün Azerbaycan'ın ticaret hacminde Rusya üçüncü, ithalatında ise birinci sıradadır. Azerbaycan'da 600'e yakın Rus şirketi faaliyet gösteriyor. Rus şirketleri son yıllarda Azerbaycan ekonomisine 3 milyar dolar yatırım yaptı. Azerbaycan şirketleri de Rus ekonomisine 1 milyar dolar yatırdı.' bilgisini verdi.

Forum kapsamında Azerbaycan ve Rusya'nın çeşitli bölgeleri ve kurumları arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik 12 anlaşma imzalandı.

Ekonomi Bakanı Mustafayev'in yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Rusya Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı Vladimir Çernov, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov'un da katıldığı forumda, her iki ülkenin çeşitli bölgelerinden valiler ile yaklaşık 600 iş adamı yer aldı.

Kaynak: AA