Mut'ta Cumhuriyet Yürüyüşü

İçel’in Mut ilçesinde belediye tarafından, Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında ’Bayrağını al gel’ sloganı ile Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mut Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anamur Belediyesi’ne ait mehteran takımının öncülüğünde ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, "Her şey vatan için, şehitler ölmez vatan bölünmez, ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attılar. Yol boyunca sık sık tekbir getiren kalabalığa, ilçe sakinleri balkonlardan ve pencerelerden salladıkları Türk bayraklarıyla destek verdiler. Yürüyüş Hükümet Caddesi ve Atatürk Bulvarı’ndan sonra Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.

Yürüyüşten sonra akşam programında ise sanatçılar Savaş Korkmaz, Özgür Şahinsoy ve Ahmet Şafak konser verdi. Sanatçılara konserin ardından çiçek ve plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA