Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye İskelesi'ni Belediyeden Alıyor

1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkeme kararıyla alınıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye İskelesi'ni Belediyeden Alıyor
Bunun üzerine Fethiye Belediyesi, dönemin Cumhurbaşkanı Bayar’ın imzasıyla Belediye’ye verilen tarihi belgeyi afiş haline getirip, iskele girişine, “İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun” yazarak astı. İskele önünden geçen vatandaşlar fotoğraf çekip durumu sosyal medyada paylaşarak, Fethiye Belediyesi’ne destek oluyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından son olarak tarihi Fethiye İskelesi’ni Fethiye Belediyesi’nin elinden alacak olması ortalığı karıştırdı. Fethiye Belediyesi iskele girişine, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki vermek amacıyla afiş astırdı. Başkan Saatcı, gazetecilerin sorusu üzerine konuya açıklık getirerek, özellikle Fethiye’nin çıkarlarını siyasi rozet uğruna Muğla’ya satıldığını ifade ederek, Fethiye İskelesi’nin ellerinden alınacağıyla ilgili yazının geldiğini ifade etti.

Başkan Saatcı, “Tapumuzu astık. Bize ayın üçünde teslim edeceksiniz diye Ulaştırma Bakanlığı’ndan yazı geldi. Biz o gün devir teslim töreninde Saygıdeğer Fethiyelileri yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu talep edilmeseydi alınmazdı. Zaten mahkeme kararıyla alındığı için talepte zorlama çok net bir biçimde görüldü.

‘Yasa gereği biz burayı almak zorundayız denilebilir mi?’ denilir. Ama yasa gereği olmadığı, mahkeme kararıyla olduğundan bellidir. 1958 yılında rahmetli Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Adnan Menderes tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen İskele’nin, bir yasanın arkasına sığınarak Fethiyelilerden kopartılması ve bu kopartılırken de parti rozetinden dolayı ses çıkarılmamasının affının olmayacağını Saygıdeğer Fethiyeliler benden çok daha iyi bilir. Parti rozetini Fethiye çıkarlarına değiştirenler, yarın Muğla’da büyükşehrin siyasal partisinin değiştiği zaman ne diyeceklerini kendi vicdanlarına bırakıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA