Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Açıklaması

'Mısır olarak Libya'daki tüm tarafları Suheyrat Anlaşması'nın uygulanmasına dahil olmaya teşvik ediyor ve bunun için görüşmeler yapıyoruz'.

Mısır Dışişleri Başkanı Samih Şukri, Suheyrat Anlaşması'nın uygulanmasına dahil olmaları için Libya'daki bütün taraflarla görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şukri'nin başkent Kahire'de Almanya Ulusal Güvenlik Danışmanı Christoph Heusgen ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Bakanlık binasında 'ikili ilişkilerin' ele alındığı görüşmenin ardından Şukri, Libya'da yaşanan gelişmelere değindi.

Şukri, Libya'daki tarafların Suheyrat Anlaşması konusunda uzlaşıya varması için çaba harcadıklarını belirterek, 'Mısır olarak Libya'daki tüm tarafları Suheyrat Anlaşması'nın uygulanmasına dahil olmaya teşvik ediyor ve bunun için görüşmeler yapıyoruz. Libya halkının şu an içinde bulunduğu durumu aşabilmesi ve ülkenin istikrarı için sarf edilen her türlü uluslararası çabayı destekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk'ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus'ta varlığını sürdürüyor.

Kaynak: AA