Mersin'de Okul Sporları Açılış Töreni

Vali Çakacak: 'İçel, Akdeniz Oyunları vesilesiyle birçok ilde olmayan spor altyapısına sahip. Spor alt yapısına sahip olmasıyla da daha fazla sporcu sayısına ulaşmak istiyoruz'

İçel'de 2016- 2017 okul sporlarının açılış töreni düzenlendi.

Edip Buran Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İçel Valisi Özdemir Çakacak, törende yaptığı konuşmada, sporun hem beden hem de ruh sağlığı için önemli olduğunu söyledi.

Sporun sağlık açısından önemli olmasının yanında bireysel ve toplumsal faydalarının bulunduğunu ifade eden Çakacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğin gelişmesinde sporun önemli yer tuttuğunu kaydetti.

Bugün gerek bireysel olarak gerekse de takım olarak başarı elde etmiş sporculara ödüller vereceklerini aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

'Öncelikle hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarda ödül alan sporcularımızı tebrik ediyorum. İnsana yatırım yapmak, geleceğe yatırım yapmak demektir. Bunun için tüm ülkeler gençlere hem eğitim hem spor alanında büyük yatırımlar yapmaktadır. Biz özellikle ülke olarak genç nüfusumuzun fazla olması dolayısıyla zengin bir ülkeyiz. Çünkü gençlerimiz bu ülkeyi uluslararası alanda hakkettiği yere getireceklerdir. Onun için gençlerimizin hem iyi eğitim almalarını istiyoruz hem de sosyal faaliyetlerde başarılarla görmek istiyoruz. Hükümetimiz spor alt yapısına son derece önem vermektedir. İçel'de 2013 yılında Akdeniz Oyunları yapıldı. İçel, Akdeniz Oyunları vesilesiyle birçok ilde olmayan spor altyapısına sahip. Spor alt yapısına sahip olmasıyla da daha fazla sporcu sayısına ulaşmak istiyoruz. Böylelikle daha fazla ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesini istiyoruz. Spor salonlarını dolu gördüğümüzde bizler mutlu oluyoruz.'

Vali Çakacak, konuşmasının ardından 2015-2016 sezonunda ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporculara başarı belgesi ve bisiklet hediye etti.

Etkinlikte, İçel Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterimi gerçekleştirildi.

Öte yandan, etkinliğe katılan öğrencilere '15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız' yazılı tişört dağıtıldı.
Kaynak: AA