Libya'daki DEAŞ Operasyonları

'ElBunyan elMersus' Operasyon Güçleri'nden, terör örgütü DEAŞ'a teslim olun çağrısı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin yürüttüğü 'El-Bunyan el-Mersus' Operasyon Güçleri, terör örgütü DEAŞ'in Sirte kentindeki 'son kalesi' konumundaki El-Cize el-Bahriyye bölgesinde abluka altına alınan militanlara son kez teslim olun çağrısında bulunduklarını belirtti.

'El-Bunyan el-Mersus' operasyonu basın merkezi yetkililerinden Abdulazim eş-Şekmani, yaptığı açıklamada, henüz zamanı belirlenmeyen nihai saldırılara başlanmadan önce telsizler aracılığıyla DEAŞ militanlarına son kez teslim olun çağrısında bulunduklarını ifade etti.

DEAŞ militanlarıyla aralarında bir müzakere olmadığını kaydeden Şekmani, 'Operasyon güçlerinin Sirte'deki örgüte ait son kaleye saldırmak için hazırlık yaptığını' söyledi.

Misrata Merkez Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sirte'de DEAŞ ile çatışan 'El-Bunyan el-Mersus' güçlerinden 2 kişi ölü, 16 kişi yaralı olarak hastaneye getirildi.

Sirte'nin terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında 'El-Bunyan el-Mersus' adlı operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok bölge ele geçirilmişti.
Kaynak: AA