Kombi Bakımı Faturalarda Yüzde 30 Kar Sağlıyor

Kombi bakım uzmanları, kışa girerken kombilere yapılan bakımın faturalara yüzde 30 oranında bir tasarruf sağladığını belirterek, vatandaşlara tavsiyelerde bulundular.

Kombi Bakımı Faturalarda Yüzde 30 Kar Sağlıyor
Her yıl kış mevsimi öncesinde mutlaka kombilerin bakımdan geçmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bunun vatandaşlara hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan kar sağladığını söylediler. Her yıl düzenli bir şekilde bakımı yapılan kombilerin daha sağlıklı çalışacağından dolayı hem yüksek fatura gelmesini engelleyeceğini hem de ısınmada bir artış olacağını belirten Kombi Doktoru firma yetkilisi Yunus Tanyıldız, “Kombi ve petek bakımı yapılması doğalgaz faturalarında yüzde 30 gibi bir tasarruf sağlıyor. Bunun yanında kombi bakımlarının kışa girmeden her yıl yapılması, kombilerin ömrünü uzattığı gibi daha çok ısı vermesine neden olacaktır” dedi.

Vatandaşların yeni aldıkları kombilere yılda bir kez mutlaka bakım yapmaları gerektiğinin altını çizen Tanyıldız, “Yaptığımız bakımda çok titiz davranarak temizlenmesi gereken kombi parçalarını ve petekleri kimyasal yardımıyla temizliyoruz. Bakımı yapıldıktan sonra müşterilerimizin memnuniyetini bize gelen teşekkür telefonlarıyla anlıyoruz. Bu da bizi çok sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Firma yetkililerinden Rıdvan Yıldız ise, peteklerin içinde sürekli suyun sirkülasyondan dolayı tortu ve kir oluştuğunu ifade ederek, “Bu tortu ve kir, zamanla tıkanmaya neden olur. Temizlenmeyen ve kirlenen peteklerin üst kısımları ısınırken alt kısımların ise soğuk kalmasına neden olmaktadır. Petek temizliğinde genellikle kimyasal ilaç ve pompa kullanıyoruz. Bu da ısınmaya çok büyük etki etmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA