'Hayırseverler Ortaokulu' İçin İlk İmza Atıldı

Denizlili hayırseverler tarafından imece usulü yaptırılacak olan Pamukkale Zeytinköy Hayırseverler Ortaokulu'nun yapımı için ilk imzayı hayırsever iş adamı Selahattin Çınar attı.

Zeytinköy Mahallesinde imece usulü yaptırılacak olan Hayırseverler Ortaokulu'nun yapımı için imza töreni düzenlendi.

Vali Ahmet Altıparmak, valilik makamında gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, 4 ay önce göreve başladığı Denizli'de 10. protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Hayırsever Selahattin Çınar'ın daha önce de okul yaptırdığını dile getiren Vali Altıparmak, 'Anneleri Kezban Çınar ve babaları Ali Çınar adına yaklaşık 1,5 milyon lira eğitime katkı sağlayarak İmam Hatip Ortaokulunun isim hakkını almışlardı. Bunun dışında İmam Hatip Ortaokulunun kantin ve mescit yapımı için 200 bin liralık daha katkıları olmuştu. Bugün de hayırseverlerimiz tarafından yapılacak olan okula 100 bin lira katkıları olacak. Malum 15-20 hayırseverden alınan paralarla bir okul yapıyoruz. Bu çerçevede bu okula da katkı sağlamak istediler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu kültür, bu iklim Denizli'ye yerleşir. Zaten var olan bir kültür bu şekilde de devam eder. Ben bu vesile ile hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

İmece usulü yapılacak okula destekle ilgili Vali Altıparmak ve hayırsever işadamı Selahattin Çınar arasında protokol imzalandı.

Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesinde yaptırılacak 24 derslikli okul, bodrum, zemin, 3 kat ve konferans salonundan oluşacak.

Kaynak: AA