GSO Başkanı Konukoğlu Açıklaması ''Gaziantep Üniversitesi İle Çok Güzel İşler Yapacağız''

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi ile geçmişte olan iyi ilişkilerin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, “Ali Hocam ile ileriye dönük çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

GSO Başkanı Konukoğlu Açıklaması  ''Gaziantep Üniversitesi İle Çok Güzel İşler Yapacağız''
Meclis Başkanı Mustafa Topçu oğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ü ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası ile, Gaziantep Üniversitesi arasında yıllardan buyana güzel bir ilişki olduğunu belirterek,“Bu kapsamda, Enerji Verimliliği Projesi, Halı Mükemmeliyet Merkezi Projesi ve Non - Woven Nano Teknoloji Ar-Ge Merkezi Projesi gibi projelerde paydaş olduk. Oda olarak önceki rektörümüz Yavuz Hocam ile başlayan işbirliğimizi geliştirerek, Ali Hocam ile ileriye dönük çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü, başlatılmış olan unsurları daha da geliştirmek, karşılıklı anlayış içerisindeki çalışmalarla sonuçlanır. Örneğin, üç dört gün önce Meslek Yüksek Okulu’nun tekstil bölümüyle ilgili bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede, tekstil bölümünde intörn eğitim uygulamasına geçme konusu gündeme geldi. Benim önerim, öğrencilerin en az bir buçuk yıl eğitim aldıktan sonra, son üç, dört ayını bizde intörn olarak devam ettikleri taktirde, ya da ikinci yılın başında en azından altı ay devam edip, son sömestrde okulda eğitimlerini tamamlamaları konusunu dile getirdik. Yani, sürekliliğin sağlanması konusundaki görüş ifade ettik. GAÜN ile ilişkilerimiz daha da artarak devam edecek” dedi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de iş dünyası başta olmak üzere kentin tüm erkleri ile, kol kola olacaklarını vurgularken, “Şehirle iç içe, üniversite-kamu-sanayi-toplum sarmalında bir üniversite olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Sanayi Odamızın ziyareti bizim için son derece önemli. Sanayi Odamız ile önümüzdeki süreçte yeni işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cevdet Akınal ve Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Özpolat, Metin Erturhan, Ferhan Sağım, Mustafa Özmermer, Ercan Sayın, Aykut Erkent ve Yıldırım Mermer ile Genel Sekreter Kürşat Göncü de yer aldı.
Kaynak: İHA