Fransa Başbakanı Valls'ın Fildişi Sahili Ziyareti

Valls: 'Afrika, Avrupa ile Fransa'nın ilgilendiği en önemli projeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda örnek bir ülke olan Fildişi Sahili'nin rolü de çok büyük'

Fransa Başbakanı Manuel Valls, barışın ve istikrarın hakim kılındığı Fildişi Sahili'nin diğer Afrika ülkelerine örnek olduğunu belirtti.

Batı Afrika turu kapsamında Fildişi Sahili'nde temaslarda bulunan Valls, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile düzenlediği basın toplantısında, ülkede barış ve istikrarın sağlanması için yetkililerin yoğun çaba harcadığına işaret ederek Fildişi Sahili'nin diğer Afrika ülkelerine örnek olduğunu söyledi.

Valls, 'Afrika, Avrupa ile Fransa'nın ilgilendiği en önemli projeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda örnek bir ülke olan Fildişi Sahili'nin rolü de çok büyük.' ifadelerini kullandı.

Vattara da ülkede 2010-2011'de seçim sonrası çıkan krizle mücadele konusunda Fransa'nın çok destek olduğunu belirtti. Vattara, bunun Fransa ile Fildişi Sahili arasındaki dostluk ve dayanışmanın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda çok kapsamlı olduğunu dile getiren Vattara, Fransa ile çalışmaya ve teröre karşı birlik olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Valls, Afrika turu çerçevesinde ilk olarak Togo ve Gana'yı ziyaret etmiş, hafta sonu da Fildişi Sahili'ne gelmişti.
Kaynak: AA