FETÖ'nün Yargı 'Abi'lerine Onbeşer Yıl Hapis İstemi

Adana ve İçel'de görev yapan bazı hakim ve savcılara 'abi'lik yaptığı iddia edilen 2 öğretmen hakkında onbeşer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı İddianamede, öğretmenlerin 'Eagle' üzerinden hakim ve savcılarla görüştüğü, 'Tango' programıyla da Fetullah Gülen'in sohbetlerindeki notları onlara ilettiği bilgisi yer aldı.

NEŞET KARADAĞ - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakim ve savcılara 'abi'lik yaptığı iddia edilen, Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan Özel Burç Okullarında görevli 2 öğretmen hakkında onbeşer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Yahya Balcı (30) ve Selim Güven (33) hakkındaki soruşturma tamamlanarak 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame hazırlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar Balcı ve Güven hakkında onbeşer yıl hapis cezası isteniyor.

Sanıkların, kentteki hakim ve savcılara 'abi'lik yaptığı belirtilen iddianamede, sanık Güven'in, Malatya'dan Adana'ya tayini çıkan 'Rıdvan' kod adlı Yahya Balcı'yı, örgütün okullarından Burç Koleji'nin misafirhanesine yerleştirerek hakim ve savcıların 'grup sohbet hocalığı' görevini verdiği aktarıldı.

Güven'in tablet bilgisayarındaki 'Eagle' programıyla hakim ve savcılarla görüştüğü, 'Cumartesi günü müsait misiniz? Arkadaşı tanıştırmak için getiriyorum' diyerek Balcı'yı hakim ve savcılarla tanıştırdığı belirtilen iddianamede, öğretmenin İçel'in Tarsus ilçesindeki görevli hakim A.Ş, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki görevli hakimler F.Ü. ve R.A. ile savcı A.A'ya sohbet toplantılarında 'abi'lik yaptığı bilgisi aktarıldı.

İddianamede, sanık Güven'in 'Tango' programıyla ise Fetullah Gülen'in sohbetlerindeki notları hakim ve savcılara ilettiği de yer aldı.

- Bank Asya'ya yirmişer bin lira yatırmışlar

Güven'in FETÖ/PDY terör örgütü elemanlarının çalışma yerlerini belirlediği, yönlendirdiği ve organizasyonu sağlayan kişi olduğu aktarılan iddianamede, sanıkların Fetullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya'ya 12 Eylül 2014 ve 29 Eylül 2014'te yirmişer bin lira yatırdığının belirlendiği de kaydedildi.
Kaynak: AA