Fas'ta Balıkçının Çöp Kamyonu Presinde Hayatını Kaybetmesi

Savcılık olayın kasıt olmadan meydana geldiği sonucuna ulaştı Soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

Fas'ın El-Huseyma kentinde bir balıkçının çöp kamyonu presinde kalarak hayatını kaybetmesini soruşturan savcılık olayda kasıt olmadığını bildirdi.

Huseyma Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Yapılan soruşturmalar neticesinde söz konusu olayda, işlenen suçun öldürme kastı olmadan meydan geldiği anlaşılmıştır.' denildi.

Balıkçının öldürülmesi için kimse tarafından emir verilmediği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'İtlaf edilmek için el konulan balıkların çöp kamyonuna yüklendiği, bu sırada bazı balıkçıların çöp kamyonunun presleme bölümüne atladığı anlaşılmıştır. Yapılan ikazlardan sonra presleme makinesinin çalıştırıldığı ve bu durumu fark eden balıkçıların presleme haznesinden atladığı, fakat merhum Fikri’nin sıkıştığı için çıkamadığı anlaşılmıştır.'

Presleme bölümünü çalıştıran düğmenin ön tarafta olduğuna vurgu yapılan açıklamada, arka bölümü görmeyen şoförün presleme düğmesine bastığı ifade edildi.

- 11 kişi gözaltına alındı

Açıklamada ayrıca, olayla ilgili aralarında kamyon şoförü, temizlik işçileri ve güvenlik güçlerinin olduğu 11 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın devam ettiği ve yeni gelişmeler oldukça kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.

Fas'ın kuzeyinde yer alan Huseyma kentinde cuma günü meydana gelen olayda Muhsin Fikri adlı balıkçı, güvenlik güçleri tarafından el konulan balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Olayı protesto etmek üzere geniş katılımlı gösteriler düzenlenirken İçişleri Bakanı Muhammed Hassad hayatını kaybeden balıkçının yakınlarını ziyaret ederek Kral 6. Muhammed'in taziye mesajını iletmişti.

Bakan Hassad, Kral 6. Muhammed'in, olayın detaylı şekilde incelenmesi, sorumluluğu olan herkesin tespit edilmesinin yanı sıra görevini ihmal eden ya da sorumluluklarını yerine getirmeyenlere örnek olması için kanunların tavizsiz şekilde uygulanması yönünde talimat verdiğini belirtmişti.
Kaynak: AA