Eskişehir'de Şüpheli Paket

Eskişehir'in en işlek caddesinde bomba sanılarak ihbar edilen şüpheli paketin yarattığı tedirginlik, olay yerine yaklaşık 1 saat sonra gelen sahibinin polisleri ikna etmesi ve paketin bulunduğu bisikletini götürmesiyle son buldu.

Alınan bilgiye göre, Arifiye Mahallesi'ndeki lastik tekerlekli araç trafiğine kapalı kentin en işlek caddesi İkieylül'de Çarşı tramvay durağının arkasında ağaca kilitlenen bisikletteki kutudan şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Kısa sürede olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Durakta ve çevresindeki mağazalarda bulunanlar tahliye edildi, İkieylül Caddesi'ne çıkan durak yakınındaki sokaklara polis tarafından emniyet şeridi çekildi, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri önlem aldı, tramvay enerji hattındaki elektrik kesildi. Yaklaşık bir saati aşkın süren bu çalışmaların sonunda bomba imha uzmanı kutuyu fünyeyle patlatmaya hazırlanırken, bisikletin sahibi olduğunu söyleyen bir kişi olay yerine geldi.

Polisleri ikna edip bisikletinin yanına gelen kişi, selede bulunan Türk bayrağı çıkartmalı kutuyu açtı. Kutunun içendeki meyveleri ve gazeteyi polislere kontrol ettirip, olay yerinden uzaklaşmaya çalışan kişiye, yaklaşık bir saat tramvay için bekleyen ve çevredeki iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ile kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf tepki gösterdi.

Emniyet güçlerinin tepkili vatandaşları sakinleştirmesinin ardından cadde tramvay ve yaya trafiğine açıldı.

Kaynak: AA