Darende'de Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Darende’de yol çalışmalarına devam ediyor.

Darende'de Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende ilçesinin en önemli grup yollarından biri olan ve Hekimhan’a bağlanan Başkaya-Üçpınar-Sakarya grup yolunda asfaltlama çalışmalarında sona yaklaştı.

35 kilometre uzunluğundaki Başkaya, Üçpınar, Sakarya, Kölükler, Şahinler, Barındır grup yolunda birinci etap çalışmaları kapsamında 15 kilometrelik bölüm genişletilirken, 3.5 metre genişliğindeki yolun 7 metre genişliğine çıkarıldığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yol yapım çalışmalarıyla ilgili, “28 kilometrelik bölümü asfaltlanan grup yolunun 7 kilometrelik bölümde ise çalışmaların tüm hızıyla sürüyor. Sathi asfalt ile kaplanan yol aynı zamanda Darende’yi Hekimhan’a bağlıyor. Yol üzerinde güzergah değişiklikleri de yapan Büyükşehir Belediyesi 6 büyük mahalle, 15’de küçük mahallenin ulaşımını kolaylaştırdı.

Darende ilçesinin var olan yol sorunlarının büyük bölümünü ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi, grup yolunda yaptığı güzergah değişikliği ve asfalt çalışması sayesinde Darende-Hekimhan arası 10 dakika kısaldı” ifadelerine yer verildi.

“ilk defa böyle kalitede hizmet aldık”

Yapılan çalışmaları değerlendiren Başkaya Mahalle Muhtarı Halil Çatuk, Bölgede bulunan birçok mahallenin kuruluşundan bu yana ilk defa böyle kalitede hizmet aldıklarını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Muhtar Çatuk, “Çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Yapılacak biraz daha iş var. Bölgede 7 büyük mahalle, 15 de küçük mahallemiz var. Herkes bu grup yolunu kullanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bundan birkaç ay önce yolumuzda incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüşmüştü. Çok büyük hizmetler aldık. Mahalle içlerine kadar asfalt dökülüyor. Eğer hava şartları izin verirse geri kalan 7 kilometrelik bölümde bu yıl tamamlanacak. Bittiğinde bölgenin ulaşım sorunu da çözülmüş olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA