Çevreci Öğrencilerin Paylaşımları Başkan Tutal'ı Duygulandırdı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulundukları mahalledeki piknik alanında oluşan çöpleri toplayan ve fotoğraflarını da sosyal medya da paylaşan iki öğrenci, Seydişehir kaymakamı ve belediye başkanı tarafından ödüllendirildi.

Çevreci Öğrencilerin Paylaşımları Başkan Tutal'ı Duygulandırdı
Seydişehir’de Vedat Kesmen Ortaokulu öğrencileri Mustafa Bodur ve Onur Köse, bulundukları mahalledeki piknik alanında oluşan çöpleri topladıkları çalışmayı fotoğraflayıp sosyal medya da paylaşınca Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın takdirini kazandı. Fotoğrafları gören ve duygulanan Başkan Tutal, duyarlı ve sorumluluk sahibi bir neslin yetiştiğini görmelerinin kendilerini son derece memnun ettiğini söyledli.

Sosyal medyanın bazen çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Tutal, “Doğru kullanıldığında internetin ve buna bağlı olarak sosyal medyanın ne kadar faydalı olduğunu 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gördük aslında. Sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrılar sayesinde milletimiz meydanları doldurdu, iradesine sahip çıktı. Mustafa ve Onur kardeşimizin yaptığı duyarlı davranışa da sosyal medya aracılığı ile şahit olduk. Yaptıkları çalışmaları ben takdir ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımı, velilerini ve öğretmenlerini kutluyorum. Bu davranışlarının ilçede tüm gençlere, öğrencilere örnek olmasını temenni ediyorum. Tabi ki herkes kapısını önünü süpürecek olursa tüm sokalar temiz olur. Bu duyarlılığı yakalayabildiğimiz an sokaklarımız, caddelerimiz, şehrimiz kendiliğinden temizlenmiş olacak” diye konuştu.

İki gencin yaptığı çalışma Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit’in de dikkatini çekti. Kaymakam Özyiğit, “Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirince güzel gelişmeler oluyor. Sosyal sorumluluk önemli… İnşallah öğrencilerimiz daha duyarlı, başarılı ve mutlu olurlar” dedi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal, örnek davranışlarından dolayı öğrencilere hediye verdi.
Kaynak: İHA