Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'ndan Görkemli Açılış

Kültür ve sanat faaliyetlerinde Samsun’un ilk adresi ve markası olan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına muhteşem açılış töreniyle başladı. Gecede tüm bölümler, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı'ndan Görkemli Açılış
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarı, 2016-2017 dönemi kültür ve sanat eğitimlerine start verdi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde 37. yaşına giren konservatuarın açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, öğrenciler, eğitmenler, bölüm şefleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Konservatuvarın resim bölümü öğrencilerinin birbirinden güzel Samsun resimlerinin de sergilendiği gecede Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü mini konser verdi. Seslendirilen şarkılara eşlik eden sanatseverler, keyifli dakikalar yaşarken, Türk Halk Oyunları ekibinin gösterisini ise beğeni ile izledi. Gecede ayrıca özel olarak hazırlanan konservatuvar tanıtım videosu izletildi. Gecenin sonunda Sanat Merkezi fuaye alanında katılımcılara kokteyl verildi.

Konservatuvarın açılış töreninde konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, Samsun’un kültür ve sanatta sadece İstanbul ve İzmir ile kıyaslanabileceğini söyledi.

Samsun’un en önemli değerinin insanı olduğunu ifade eden Çamaş, “Samsun’un değerlerini ifade etmek için saatlerce konuşabiliriz. Ama yaşayan, Samsun’u güzelleştiren, tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini ön plana çıkartan sizlersiniz. Özellikle sanatın ve kültürün Anadolu’nun başkenti diyebileceğimiz Samsun’u kendi ölçeğinde diğer büyükşehirlerle asla kıyaslamayalım. Sanatçısı, şiiri, kültüre önem veren halkıyla kıyaslamayalım. Çünkü bu değerler, diğer hepsinin önünde. Biz ancak kendimizi İstanbul ve İzmir’le kıyaslayabiliriz. Ankara bile bizim ölçeğimizde değil. Bunu biraz araştırdığınız zaman ortaya çıkacaktır. Onun için sizlere gönül dolusu teşekkür ediyoruz” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın 13 yıllık süreçte çalışmalarıyla Türkiye’nin birçok belediyesine örnek olabilecek hale geldiğinin altını çizen Necmi Çamaş, “300’ün üzerinde çalışanı olan önemli bir daire başkanlığı pozisyonundayız. Bunda sizden gelen öneri ve taleplerin çok büyük rolü oldu. Güzel sanatın hangi dalıyla ilgili olursa olsun iştirak eden insanların bizlerden çok önemli farkları, üstünlükleri var. Toplum içinde sahip oldukları bu meziyeti, medeni cesaretleriyle gün yüzüne çıkarıyorsunuz. Şarkı söylüyorsunuz, resim yapıyorsunuz, ruhun inceliklerine ulaşıyorsunuz. Biz ise bunları yapamıyoruz. O yüzden sizler çok özelsiniz. Sahip olduğunuz değerlerin geleceğe taşınması anlamında yardımınızı rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

700 kursiyer eğitilecek

Türk Halk Oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Resim, Tiyatro, Çok Sesli Polifonik Batı Müziği Korosu ve enstrüman kursu bölümlerinde toplam 700 kursiyeri eğitecek olan konservatuvar, branşında uzman öğretim üyelerinin önderliğinde ortaya çıkacak kalite ve başarıyı, her zaman olduğu gibi yine halkla paylaşacak.

Her yıl çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, yeni sezonda da Samsunlulara yine unutulmaz anlar yaşatacak. Konser, gösteri, oyun ve sergi tarihlerini belirleyen konservatuvar, 20 Ocak’ta Türk Sanat Müziği Koro Konseri, 17 Şubat’ta THM Koro Konseri, 8 Mart’ta Türk Sanat Müziği Kadınlar Günü Özel Konseri, 17 Mart’ta Türk Halk Oyunları Çanakkale Şehitlerini Anma Özel Gösterisi, 7 Nisan’da Türk Sanat Müziği Koro Konseri, 14 Nisan’da Türk Halk Müziği Yıldıray Çınar Anma Konseri, 28 Nisan’da Türk Halk Oyunları Çocuk Bölümü Gösterisi, 30 Nisan’da Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu Konseri, 5 Mayıs’ta Türk Halk Oyunları Bölüm Gösterileri, 12 Mayıs’ta THM-TSM-THO Ortak Gösteri, 21 Mayıs’ta ise Çalgı Kursları Dinletisi ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Kaynak: İHA