Burhaniye'de Turizm İçin İşbirliği Yapılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner’in başkanlığında düzenlenen turizm toplantısında, 2016 turizm sezonunun değerlendirilmesi yapılırken, 2017 yılının hedefleri de planlandı,

Burhaniye'de Turizm İçin İşbirliği Yapılacak
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Salonu’nda düzenlenen toplantıda, turizmde yaşanan sorunlar ele alınırken, 2017 yılında yapılması gerekenler belirlendi ve karamsarlığa gerek olmadığı vurgulandı. Kaymakam Hüseyin Öner’in başkanlığındaki toplantıya, katılım oldukça iyi olurken, bazı turizm işletmecilerinin katılmamaları da eleştiri konusu oldu.. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.M.Oğuzhan İlban’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Kaymakam Hüseyin Öner’in yanı sıra, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.M.Oğuzhan İlban, Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Baş, Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş İsmail Aybaş, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Şükrü Baykal, Kocaseyit Havaalanı Müdürü Mehmet Kaya, bazı daire müdürleri, işletme sahipleri ve turizm yapılan mahallelerin muhtarları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Turizm Danışma Şefi Erken Bildirici, 2016 sezonunun değerlendirilmesini yaptı., Temmuz Ağustos aylarında yüzde 90 doluluk yaşandığını anlatan Erken Bildirici, diğer aylarda yoğunluk olmadığını kaydetti.

Kaymakam Hüseyin Öner, ilçede turizmin geliştirilmesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi. Sezonda, turizmde sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken kaymakam Hüseyin Öner,” Turizmcilerle zaman zaman bir araya geldiğimizde eksiklikler dile getiriliyor. Bizde burada bir araya gelerek sorunlara çare bulmak için toplandık. .Bu yıl hain darbe girişiminin turizmi olumsuz etkilediğini biliyoruz. İnşallah, 2017 yılı iyi geçer diye düşünüyorum. İlçede turizmin geliştirilmesi için elbirliğiyle çalışacağız. Sorun varsa elbirliğiyle gidereceğiz Toplantıya ev sahipliği yapan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Doç.Dr.Oğuzhan İlban hocamıza ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal da,” Biz belediye olarak turizm için elimizden geleni yapıyoruz. Daha çok bir şeyler yapabilmemiz için sorunları iyi bilmemiz lazım. Bunun için de buradayız, Aramızda turizmi iyi bilenler var. Bu eğitim ocağında çok iyi turizmciler yetişiyor. Bunlardan da faydalanacağız. Turistleri küstürmeyelim. Turizmciler bizi yönlendirmeli. Burhaniye çok iyi bir yolda. İnşallah, daha iyi olacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu anlatan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. .Dr.Oğuzhan İlban’da,” Okulumuzda bin 400 öğrenci vardır. Bunun 600’ü turizm bölümü öğrencisi, Çevremizdeki turizm işletmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için her zaman kapımız sizlere açıktır. İşbirliği yapmaya hazırız. Çevre temizliğine önem verilmeli. Hizmet kalitesini de artırmalıyız. Bu konuda biz öğrencilerimizle birlikte sizlerin yanındayız. Mart ayında Kariyer Günleri düzenliyoruz. Bütün işletme sahiplerini bu Kariyer Günlerine bekliyoruz. Zayıf yönlerimizi belirleyelim. Yeni tesisleri ihtiyacımız var. İlçemizde yelken turizmi yapılmalı. Güçlü yönlerimize öne çıkaralım. Olumlu düşünmeye ihtiyacımız var. Turizme ilgili çalıştay yapmak istiyoruz. Turizmi geliştirecek projeler hazırlayalım. Sizleri misafir etmekten mutluyuz. Her zamanda sizleri ağırlamaya hazırız.” dedi.

Ören mahalle muhtarı Salih Erden, sezon sonunda kapanan işyerlerindeki görüntü kirliliğinin sona erdirilmesini istedi. Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Şükrü Baykal da, turizmcileri 26-29 Ocakta düzenlenecek EMİTT fuarına katılmaya çağırdu. Turizmci Hüseyin Akdaş ise, 2016 yılının iyi geçmediğini anlattı. Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara’da, kırsal mahallelere birer temizlik görevlisi gönderilmesini istedi. Mübeccel Çakır’da Örende mekan kiralarının yüksekliğinden yakındı.
Kaynak: İHA