Borç Yapılandırmasında Süre Uzatıldı

Kamu borçlarının yapılandırılması ile ilgili 6736 sayılı kanun gereğince açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu, yapılandırma süresinin uzatıldığını söyledi.

Borç Yapılandırmasında Süre Uzatıldı
Başkan Yardımcısı Sulu yaptığı açıklamada, 25.10.2016 da gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısı gereğince sürenin uzatıldığını belirtti.

Sulu açıklamasında, “Borçların yapılandırılması 25.11.2016 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Yapılandırmaya müracaat etmek isteyen borçluların belirlenen tarihe kadar belediye şahsen müracaat ederek yapılandırma müracaatını matbu bulunan dilekçe ile yapacaklardır. Kanun uyarınca yapılandırma müracaatında peşin ödeme 6, 9, 12, 15, 18 eşit taksitte ödeme seçenekleri mevcuttur. Vatandaşın lehine olan ödeme şekli peşin ödeme şeklidir.”dedi.

Belediyeye borçların yapılandırılması için 2 bin 634 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Sulu, “Yapılandırmaya esas olan tutar 3 milyon 011 bin liralık bir tutardır.Belediyemizce bu yapılandırma sonucunda 683 bin 718 liralık peşin tahsilat gerçekleşmiştir. Bizim vatandaşlardan ricamız son güne bırakmadan belediye gelir servisine müracaat ederek kendi bütçelerine uygun seçeneği seçmeleridir.”diye konuştu.

Kaynak: İHA