BM'den Husilere Yönelik Kınama

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shamdasani: 'Husiler ve müttefiklerince geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'ın en içlerine kadar balistik füze atılmasını kınıyoruz'.

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de Husiler ve müttefiklerinin Suudi Arabistan'a balistik füze atmasını kınadı.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, sivillerin olduğu yerleşim merkezlerine herhangi bir silahla saldırıda bulunulmasının uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde yasaklandığını hatırlattı.

Shamdasani, Yemen'de çatışma içindeki bütün tarafları sükunete çağırarak, uluslarası hukuk kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze atmasına da tepki gösteren Shamdasani, 'Husiler ve müttefiklerince geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'ın en içlerine kadar balistik füze atılmasını kınıyoruz.' ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, geçtiğimiz hafta Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuştu.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA