Beyşehir'e Bisiklet Yolları Geliyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü prestij cadde çalışmaları kapsamında kaldırım kenarlarında bisiklet yolları da yapılacak.

Beyşehir'e Bisiklet Yolları Geliyor
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü prestij cadde çalışmaları kapsamında kaldırım kenarlarında bisiklet yollarının da olacağını söyledi.

Konya’da her ilçeye bir prestij cadde kazandırmak üzere seferber olan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Beyşehir’de yürüttüğü çalışmaların devam ettiğini belirten Özaltun, “Otogardan Beyşehir Öğretmenevi hizmet binasına kadar olan Mevlana Caddesi, Taşköprü ve Ali Akkanat caddeleri üzerinde başlatılan prestij cadde çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Bu caddede altyapı ve drenaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırımlar da yeniden düzenleniyor. Çalışmaların son bölümünde ise caddeler sıcak asfaltla kaplanacak. Bu çalışmalar esnasında göze çarpan bir yenilik ise Beyşehir tarihinde ilk kez caddelerin kenarlarında bisiklet tutkunlarına yönelik özel bisiklet yollarının yapılması. Bisiklet yollarında Türkiye’ye model olan Büyükşehir Belediyemiz, Konya merkezde olduğu gibi Beyşehir ilçemiz merkezinde de bisiklet severler için özel bisiklet yolları yapıyor. Beyşehirli bisiklet tutkunlarımız artık kendilerine ayrılan bu güzergahtaki özel yolu kullanarak pedal çevirebilecek. Otogardan Öğretmenevi istikametine kadar karşılıklı olarak düşünüldüğünde yaklaşık ilçemiz gidiş geliş 7 kilometrelik bisiklet yoluna kavuşmuş olacak. Yine, kaldırım kenarlarında araçların park edebilmesi için cep otoparkları yer alacak. Ayrıca, Beyşehir Gölü kıyısında kıyı tahkimat çalışması yürüten yüklenici firma da proje doğrultusunda sahil boyunca bisiklet tutkunları için özel bisiklet yolları yapıyor. Her iki yatırımla da Beyşehir’de bisiklet yolları dönemi başlamış oluyor” dedi.

Başkan Özaltun, yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırımın ardından bisiklet yolları ile birlikte Beyşehir’e kazandırılacak prestij cadde çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA