Başikele'nin 12 Milyonluk Dev Yatırımı Açıldı

Başiskele Belediyesi tarafından 12 milyon TL’ye yapılan Yeniköy Yarı Olimpik Yüzme Havuz ve Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Başikele'nin 12 Milyonluk Dev Yatırımı Açıldı
Gençleri ilgi duydukları spor dallarına yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak aynı zamanda sağlıklı ve zinde kalmalarını sağlamak için geleceğe dönük yatırımlar gerçekleştiren Başiskele Belediyen Başkanı Hüseyin Ayaz seçim beyannamesinde söz verdiği projelerinden birini daha hayata geçirdi. 17 Temmuz günü açılması planlanan ancak hain darbe girişimi nedeniyle açılışı ertelenen Yeniköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Parkı’nın resmi açılışı hafta sonu gerçekleşti.

Yeniköy Yarı Olimpik Yüzme Havuz ve Parkının açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal,Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Başiskele’nin mimarı Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise konuşmasında 17 Temmuz’da açılması planlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun hain darbe girişimi nedeniyle ertelendiğini belirterek tesisin yatırımcı desteği ile Ford Otosan Koç Vakfı tarafından yaptırılarak Başiskele halkının kullanımına sunulduğunu belirtti.

Başkan Ayaz, “Havuzun yapım aşamasında en büyük desteği Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. İbrahim Karaosmanoğlu’ndan aldık. Bunun haricinde önümüzdeki aylarda açılışını gerçekleştireceğimiz yaklaşık 15 milyon liralık yatırımlarımız var. Bunları da halkımızın hizmetine sunacağız. Her geçen gün yaşam kalitesi yükselen, her geçen gün komşu sayısı artan ve yedi yıldızın tamamının içinin boş olmadığını kamuoyuna Kocaeli’nin parlayan yıldızı olarak Başiskelemiz’i sunduk. Bize bu yetkiyi veren halkımıza, iktidarımıza, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alarak tesisin Başiskele halkına hayırlı olmasını dileyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sağlıklı ve yaşanabilir kent için üzerimize ne düşüyorsa bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu yüzme havuzumuz da bu düşünceyle yapıldı. Böyle kapsamlı yatırımların gençlerimizin hizmetine sunulması elbette önemli bir iş, ancak burada bu hizmetin kazandırılmasında en önemli etken o bölgenin belediye başkanı faktörüdür. Ben de tam bu noktada Başkanımız Hüseyin Ayaz’ı böyle örnek ve öncü bir eserin ilçeye kazandırılmasındaki katkısından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Son olarak söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu de, “Bizleri mutlu eden, hizmeti vatandaşın ayağına getiren ve gerçekten Başiskelemiz’in, Kocaelimiz’in ve ülkemizin hizmet kapasitesini arttıran yaşam düzeyini iyileştiren ve yükselten bir tesisin açılında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Kutladığımız Cumhuriyetimizin 93. yılına da böylesi eserlerin yakışacağının özellikle altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle Yeniköy Yarı Olimpik Yüzme Havuz ve Parkı hizmete girdi.
Kaynak: İHA