Bahçeli'den idam açıklaması

MHP Lideri Bahçeli, idam cezası tartışmasıyla ilgili ''AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan'a diyorum ki gelin bu işi bitirelim'' şeklinde konuştu.

Bahçeli'den idam açıklaması
Bahçeli'den idam açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.  Bahçeli'nin gündeminde idam tartışmaları vardı. 

Başbakan Yıldırım'a seslenen Bahçeli, 'Sayın Başbakan'a diyorum ki gelin bu işi bitirelim' dedi. Bahçeli, 'MHP İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken karşımızdaki gökyüzü koalisyonu bunu engellemişti. Bizim duruşumuz aynıdır aynı olmayan bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmesidir. Madem milletimiz bunu istemektedir o halde fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır. Sayın Başbakan'a diyorum ki gelin bu işi bitirelim. Teklifin TBMM'ye gelmesi halinde MHP Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır. ' ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemiz 15 Temmuz akşamı vahşi kalkışmasıyla irkilmiştir. 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye aşırı gerilmiş, milletimiz bitap ve yorgun düşmüştür. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen sürede demokrasinin ilke ve usulleri ufalanmıştır. Bu sürede siyaset dağınık, toplum karışık, iktidar bulanık, gelecek karanlık bir görüntü çizmiştir. 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren terörizm Türkiye'ye saldırmıştır. Türkiye'nin yıkımını projelendiren mihraklar üzerimize gelmiştir. 7 Haziran'dan bir gün sonra yeniden bir seçim yapılması için kolları sıvayanlar samimiyetsiz koalisyon arayışlarından sonra 1 Kasım'ı hazırlamışlardır. 1 Kasım kaygı ve korkularla çembere alınmıştır. Siyasi centilmenliğin yok sayıldığı, nezaket ve zarafet döneminin son bulmasıyla gerçekleşmiştir. 15 Temmuz felaketi bu huzursuzluğu şiddetlendirmiştir.

İçinden geçtiğimiz sorun ve sıkıntıları kavrayabilmek ve aşabilmek için 7 Haziran beri etkin olan yanlış siyaset dilini teşhis etmek şarttır. Her siyaset adamının geçmişi inceleyip hanesine düşen sorumluluğu kabullenmesi gerekir. Kavgayla mesafe alamayacağımız malumdur. 7 Haziran-1 Kasım arasında yaşananları tarih yazacaktır. O zaman MHP'nin hakkı Allah'ın izniyle teslim edilecektir.

'CHP'NİN KUYRUK ACISI BURAYA KADAR DAYANMAKTADIR'
Bize hayırcı diyenler, koalisyondan kaçtığımızı uyduranlar mahçup olacaklar. Tarih bir kez daha yüzümüzü ak edecektir. 7 Haziran'dan sonra tertip edilen kara kampanyalar MHP'yi ele geçirme stratejilerinin ara istasyonlarıdır. Bu faturayı bize çıkarmakla kalmayıp, 2 Kasım sabahı ufkumuzu kapatmaya heves edenler, MHP'yi kirli operasyona alet etmek isteyen çürümüşlerdir. 7 Haziran'dan sonra Türkiye'nin toparlanması için yöntemler gösterdik hata mı ettik? Siyasetin sorumluluk almasını, ülkenin hükümetsiz bırakılmamasını arzuladık çok şey mi istedik? Seçimden en çok oyu alan AKP ile CHP hükümet kursun, ülkenin hayrınadır dedik, 32 gün toplanıp dağıldılar. Bizi yüzde 60'lık bloka mahkum etmeye kalktılar. PKK ve İmralı canisiyle ortaklığa sürüklemeye çalıştılar. CHP'nin kuyruk acısı buraya kadar dayanmaktadır. İnançlarımızla, Türkiye'nin gerçekleriyle bağdaşmayan bir koalisyona sonu ölüm de olsa girmeyiz. Adımız MHP'dir, manevi muhafızlarımız bir hilal uğruna kefensiz yatan ülkücü şehitlerimizdir. 

'SANDIKTA BULAMADIĞIMIZI SOKAKTA MI ARASAYDIK?'
Dediler ki, MHP AKP'nin önünü açtı, dediler ki, MHP AKP iktidarının devamını sağladı. Milli iradenin neye karar verdiğinin hem yabancısı, hem hazımsızıdır. Millet ne derse o değil midir? Ne yapsaydık, sandıkta bulamadığımızı sokaklarda mı arasaydık? Demokraside göremediğimizi kaosla mı elde etseydik? Biz yalnızda Türkiye'nin önünü açar, düğümleri çözeriz.


 

ADINDA CUMHURİYET OLUP DA CUMHURİYET DEĞERLERİNE EN ÇOK ZARAR VERENLER
'Her alanda FETÖ ve PKK'nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir? Adında Cumhuriyet olup da Cumhuriyet değerlerine en çok zarar verenlerin, medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görünmeyecektir. Özgürlük demek maneviyata saldırmak demek değildir.Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar önce zihniyetlerini gözden geçirmelidir. Şehitlerimize bir kere olsun Fatiha okumayıp milletimizin acılarını paylaşmayanların gündemdeki operasyonlardan hemen sonra mağduriyet kartını ileri sürmeleri bize göre gerçekçi ve geçerli bir durum değildir. Terörizmle mücadelede herkese az ya da çok görevler düşmektedir.'

İDAM TARTIŞMALARI: GELİN BU İŞİ BİTİRELİM
Gördüğümüz kadarıyla Cumhurbaşkanı gönüllüdür. Başbakan ise toplumsal talep olduğunu iddia ederek bunu mümkün olabileceğini söylemiştir. MHP İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken karşımızdaki gökyüzü koalisyonu bunu engellemişti. Bizim duruşumuz aynıdır aynı olmayan bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmesidir. Madem milletimiz bunu istemektedir o halde fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır. Sayın Başbakan'a diyorum ki gelin bu işi bitirelim. Teklifin TBMM'ye gelmesi halinde MHP Türk milletinin talep ve beklentileri doğrultusunda gereğini yapacaktır. AB komiserleri kendi işlerine baksın.''