Ayvalık'ta Cami İmamından Meslek Edindirme Projesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Küçükköy Merkez Cami İmamı ve Ayvalık Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İlhan Köse öğrencilerin gelecekte mutlu olacakları mesleklere yönelmelerini sağlamak amacıyla hazırladığı Mesleğimi Tanıyorum Projesi hazırladı

Ayvalık'ta Cami İmamından Meslek Edindirme Projesi
Küçükköy’de mahalle sakinlerinin çocuklara yaz tatili döneminde görev yaptığı camide Kur’an Kursu’nun yanı sıra ücretsiz İngilizce, Matematik, Türkçe dersleri vermesiyle gönüllerde taht kuran Küçükköy Merkez Cami İmamı İlhan Köse yeni bir projeye daha imza attı.

Ders yılının başlangıcından bu yana öğrencileriyle kurduğu sıcak diyalog ve hazırladığı projelerle dikkatleri üzerinde toplayan İlhan Köse, hazırladığı Mesleğimi Tanıyorum Projesi’ni Okul Müdürü Veli Tuncay ile paylaştı. Müdür Tuncay’ın tam destek verdiği proje, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in de onayıyla hayata geçirildi.

Proje hakkında bilgi veren ilhan Köse, amaçlarının, öğrencilerin gelecekte mutlu olacakları mesleklere yönelmelerini sağlamak, bilinçli meslek tercihleri yapabilmelerini sağlamak, kendini tanıma ve doğru meslek seçiminin insan hayatındaki önemi, hayata olumlu bir şekilde tutunmalarına zemin sağlamak, uygulamak ve yaymak olduğunu söyledi.



Dersine girdiği öğrencilerin tek tek okumak istedikleri bölümleri not eden ilhan Köse, Proje kapsamında ilk olarak Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret etti. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, projeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İlhan Köse ve öğrencilere teşekkür etti. Köse öncülüğünde ziyaretlerini sürdüren öğrenciler arasında gelecekte sağlık hizmetlerinde görev yapmak isteyenler daha sonra da Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kemal Kulan’ı ziyaret ederek doktorluk ve sağlık hizmetleri alanıyla ilgili bililer almayı da ihmal etmediler.
Kaynak: İHA