Afyonkarahisar Şehitlerini Bekliyor

Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Afyonkarahisarlı 2 uzman çavuşun baba evlerindeki acılı bekleyiş devam ediyor.

Afyonkarahisar Şehitlerini Bekliyor
Dün öğlen saatlerinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Hisar Dağı bölgesinde devam eden operasyonda 3 askerin şehit düşmüş, 1 asker de yaralanmıştı. Çıkan çatışmada şehit düşen askerlerden birisinin Afyonkarahisar Bolvadin nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran, diğerinin ise Çay ilçe nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak olduğu kaydedilmişti. Dün akşam saatlerinde şehadet haberlerinin ulaşmasının ardından şehitlerin evleri Türk bayrakları ile donatılırken, evler ziyaretçi akınına uğramıştı.

Şehitleri taşıyan askeri uçak bugün öğlen saatlerinde kente ulaşırken, şehit Başaran ve Ak’ın naaşları karayolu ile baba ocakları olan Bolvadin ve Çay ilçelerine doğru hareket etti.

İlk cenaze töreninin yapılacağı şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın baba evinde acılı bekleyiş sürerken, evin önüne taziye çadırı da kurulduğu gözlendi. Şehit Ak’ın belde meydanında hazırlanan tören alanında vakit namazı beklenmeden cenaze namazının kılınacağı ardından belde mezarlığında toprağa verileceği aktarıldı.

Öte yandan, şehit Başaran’ın cenaze töreninin de, şehit Ak’ın cenaze namazı sonrası vakit namazı beklenmeden Bolvadin ilçesinde yapılacağı aktarıldı.
Kaynak: İHA