Van'da Şiir Dinletisine Yoğun İlgi

Van’da yeni açılan bir işletmede Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, öğretim üyeleri ve şairler tarafından şiir dinletisi düzenlendi.

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir işletmede düzenlenen etkinlikte, Taştan ile Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Demirbağ, şair Müştehir Karakaya, okudukları şiirlerle davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Taştan,15 temmuzdan bu yana yöre halkı olarak boğucu bir atmosfer içerisinde olduklarını belirterek, 'Bu boğucu atmosferden kurtulmanın en estetik yolu şiir. Şiirin basamakları var. Herkes duygusal bir atmosfer yaşadığında biraz gençlik anlamında kağıda kaleme sarılır. Başlar duygularını dökmeye bunu bir şiir sanar. Biraz daha ilerlediği zaman bunun şiir olmadığını görür. Bir kademe daha geçebilirse şiirin kıyısına varmış olur. Keşke bütün gençlerimize şiiri sevdirebilseydik şiir seven toplumlarda terör olmaz, şiir seven toplumlarda yangın olmaz, şiiri seven toplumlarda gönülde terör olur ve o da yangın olur.' diye konuştu.

Şiirin insanda gözle görülebilir kelam kabiliyetinin en estetize olmuş hali olduğunu ifade eden Demirbağ da, 15 temmuz ve daha öncesi olayların toplum zihnini meşgul ettiği için şiir gibi sanatlara fazla yer verilmediğinden yakındı.

Şair Müştehir Karakaya da, Van'da kültürel ve sanatsal etkinliklerin artmasını istediklerini, ayrıca şiirsel etkinliklerin gençler aralarında bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Kaynak: AA