MAGESDER Kadınlar Konağı Ve Koordinasyon Merkezi Görkemli Bir Törenle Açıldı

Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) Erzurum’un ilçelerinden ve çevre illerinden semt garajına her gün gelen yüzlerce kişi için bölgede örneği olmayan bir özellikte ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kadınlar Konağı’ ve ‘Koordinasyon Merkezi’ yaptı. ‘Kadınlar Konağı ve Koordinasyon Merkezi’nin açılışına AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir; Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediyesi Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İl Göç İdare Müdürü Haşim Özcan, bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katılırken, dikkat çeken yatırım görkemli açılış töreniyle hizmete başladı.

MAGESDER Kadınlar Konağı Ve Koordinasyon Merkezi Görkemli Bir Törenle Açıldı
Açılışa törenine katılan Erzurum milletvekilleri ve Başkan Sekmen, yaptıkları konuşmalarda Mahallebaşı semtini daha iyi hale getirmek için çabaladıklarını ifade ettiler. Mahallebaşı’nın Erzurum’un en önemli semtlerinden birisi olduğuna dikkat çekilirken, yapılan ‘Kadınlar Konağı ve Koordinasyon Merkezi’ için MAGESDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Oğuz’a teşekkür edildi.

Kadınlar Konağı ve Koordinasyon Merkezi hakkında bilgiler veren MAGESDER Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz, “2010 yılında faaliyetlerine başlayan MAGESDER, şehrimizde birçok sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yaparak, hayırlı işlere imza atmıştır. Kadınlar Konağını açarak faaliyetlerine bir yenisini eklemiştir. İl, ilçe ve Bölgemizden gelen kadınlarımız, yolculuk sonrasında Kadınlar Konağımıza gelerek sıcacık çaylarını içip, istirahat edip, çocuklu hanımlarımız çocuk bakımını yaparak, kitap okuma, televizyon izleme ve sohbet edip dinlenecek ve hem de yeni dostluklar kurmanın mutluluğuyla bilgi alışverişinde bulunacaklardır. Bu konuda bizlere yardımlarını esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekemen’e teşekkür borç bilirim. Çünkü Başkan Sekmen döneminde Mahallebaşı, Gülahmet semtleri ve şehrin doğusu hiç olmadığı kadar hizmet görmüştür.” dedi.

Mahallebaşı semtini ve çevresini daha iyi bir hale getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Oğuz, Erzurum’un çevre illerinden her gün yüzlerce vatandaşın Mahallebaşı semtinde bulunan Semt Garajına geldiğini hatırlatarak, daha önce vatandaşların dinlenebilecekleri mekânların olmadığını ifade etti.

Açılışını yapacakları Kadınlar Konağı ve MAGESDER Koordinasyon Merkezi ile beraber çevre illerden gelen vatandaşların daha rahat bir ortamda bekleyip istirahat edeceklerini belirten Oğuz, hem Kadınlar Konağı’nda hem de Koordinasyon Merkezi’nde kütüphane oluşturduklarını, gelen vatandaşları kitap okumaya teşvik edeceklerini ifade etti.

Koordinasyon Merkezi’nde kültürel ve sosyal faaliyetlerde gerçekleştireceklerini belirten Oğuz, bu konuda tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.

Oğuz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kadınlar Konağı ve MAGESDER Koordinasyon Merkezi’nin oluşması için emeği geçen Erzurum AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya, Zehra Taşkesenlioğlu’na, İbrahim Aydemir’e, Orhan Delgöz’e; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen’e ve Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan’a teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA