Kırklareli'nde Su Arıtma Tesisinde Otomasyona Geçildi

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: 'Su arıtma tesisinde otomasyon sistemine geçerek manuel ölçüm devrini sona erdiriyoruz'.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, su arıtma tesisinde otomasyon sistemine geçerek manuel ölçüm devrini sona erdireceklerini söyledi.

Başkan Kesimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, su arıtma tesisindeki makine ve ekipmanların yenilendiğini dile getirdi.

Kırklareli halkına en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını ifade eden Kesimoğlu, su arıtma tesisindeki ekonomik ömrünü tamamlamış makinelerin yeni sistem makineler ile değiştirildiğini belirtti.

Önceli yıllarda sudaki mangan oranlarının manuel sistem ile çeşitli kimyasallarla karıştırılarak ölçüldüğünü anımsatan Kesimoğlu, otomasyon sistemine geçişle birlikte su analizlerini otomatik yapılarak dozajlama makine tarafından belirlenen miktarlarda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Suda yaşanan sıkıntıların sona ereceğini kaydeden Kesimoğlu, 'Bugüne kadar manuel biçimde analiz yapıyorduk. Görevli arkadaşlarımız sudan numune alarak kimyasallarla test ediyordu. Test sonuçlarında mangan seviyesi düşürülmesi için belirlenen miktarlarda karışımlar yapılıyordu. Ekonomik ömrünü tamamlamış ekipmanlar son sistemleri ile yenilendi. Su arıtma tesisinde otomasyon sistemine geçerek manuel ölçüm devrini sona erdiriyoruz. Anlık bir biçimde makinede ölçüm yapılarak dozajlama gerçekleşecek. Suda yaşadığımız sıkıntılar sona erecek. Halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA