Kent Konseyi Başkanları Bir Araya Geldi

Adıyaman Kent Konseyinin ev sahipliğinde konsey binasında gerçekleşen toplantıya Besni ve Kahta ilçe kent konseyi başkan ve genel sekreterleri ile Adıyaman Kent Konseyi yöneticileri katıldı.

Kent Konseyi Başkanları Bir Araya Geldi
Toplantıda konuşan Adıyaman Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, “Kent Konseyi ortak akıl ve gönüllülük anlayışıyla, yaşadıkları kentlerin yerel yönetimlerine katkıda bulunan ve kentlilik bilincinin oluşmasını amaçlayan bir platformdur. Toplumumuzda Kent Konseyi bilincinin henüz istenildiği ölçüde oluşmadığından faaliyetlerde birçok sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Genel olarak ülkemizin birçok yerinde yaşanan bu sıkıntıların aşılması için hem mevzuat, hem zihniyet hem de algı bakımından birçok konuda düzenleme gerekmektedir. Adıyaman Kent Konseyi olarak birçok yere göre ileride olduğumuz yapılanma konusunda gerekli desteği veren Adıyaman Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Ancak Kent Konseyinin kabullenme ve muhatap görme konularında bir çok yer gibi bizler de bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte yapılacak çalışma ve diyaloglarla bunların da çözüleceğine inanıyoruz. Kent Konseyi bilinç ve anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması, dolayısıyla bir ortak aklın oluşması noktasında hepimizin yapması gereken çok şey var. Bu anlamda yaptığımız çalışmalara özellikle hepimizi ilgilendiren konularda bundan sonra ilçelerimizle de ortak hareket edeceğiz. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıp ortak eylem planları oluşturacağız. Bugünden itibaren düzenli olarak yapmayı planladığımız toplantıların ilki olan bugünkü toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor, davetimize icabet ettikleri için de ilçe kent konseylerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun ve Kahta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Yıldırım, ilçelerindeki yapılanma hakkında bilgiler vererek ortak çalışmalar yapabilecek konulara değindiler.
Kaynak: İHA