Karadeniz Bölgesi 5. Su Ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı

Karadeniz Bölgesi 5’inci Su ve Kanalizasyon İdareleri Koordinasyon Toplantısı, Samsun'da yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, toplantının SASKİ Genel Müdürlüğünün Atakum ilçesindeki Merkez İdare Binası Konferans Salonu'nda yapıldığı aktarıldı.

SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, içme suyu kayıp kaçak oranlarını düşürmek için çok mücadele verdiklerini belirtti.

2013 ile 2016 yılları arasında Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu taşkın riski altında bulunan derelerin ıslahları için 110 milyon lira harcama yaptıklarını belirten Demircioğlu, 'Atakum ilçesinde Kurupelit (Kamaz) Deresi, Sazak Deresi, Yanbey Deresi, Alanlı (Afanlı) Deresi, Kilyos ve Öteköy Dereleri ve Kuru Zeytin (Çobanlı) Dereleri, İlkadım ilçesinde Baruthane Deresi, Canik İlçesinde Hasköy Deresi, Karaağaç Deresi, Teknepınar Deresi, Yılanlı Dere de ise, ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu yılın Kasım ayı sonunda Yılanlı Dere de ıslah çalışmaları tamamlanacak. Tekkeköy İlçesinde ise, Similit Deresi, Hıdırellez Deresi, Kirazlık Deresi, Şabanoğlu Deresi ve Organize Sanayi Dereleri ıslah edildi.' ifadelerini kullandı.

SASKİ Genel Müdürlüğünün fiziksel yapısıyla ilgili de bilgi veren Kamil Demircioğlu, Atakum ilçesinde hizmet binası yerleşkesi, İlkadım İlçesi Derebahçe mahallesinde şantiye binası, ilçelerde 13 şube müdürlüğü, 13 ilçe şantiye binası, bin 689 içme suyu deposu, 208 içme suyu terfi merkezi, 180 sondaj kuyusu, 20 içme suyu arıtma tesisi, 14 atık su arıtma tesisi ve 3 derin deniz deşarjının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Bakoğlu, OSKİ Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Özkan ve Suat Olgun, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan ile SASKİ Genel Müdürlüğünden daire başkanları katıldı.

Kaynak: AA