Başkentte Okul Servislerine Sıkı Denetim

Ulaşım Daire Başkanı Durlanık: 'Veliler, araçlarda rehber öğretmen olmasına, araçların öğrencileri okul bahçesinde indirip bindirmesine dikkat etsin; şikayetlerini ALO 153 no'lu Mavi Masa hattına bildirsin'.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, 'Veliler, araçlarda rehber öğretmen olmasına, araçların öğrencileri okul bahçesinde indirip bindirmesine dikkat etsin; şikayetlerini ALO 153 no'lu Mavi Masa hattına bildirsin' ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı Zabıta Servis Araçları Karakol Amirliği okul servislerine yönelik sıkı bir denetim yürütüyor.

Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, öğrencilerin can ve mal emniyeti için servis araçlarının kurallara uygun olması gerektiğini belirterek, denetimlerin rutin ve şikayete bağlı olarak yapıldığına dikkati çekti.

Durlanık, kurallara uymayan okul servis araçlarına, eksikliklerin giderilmesi için ihtar yapıldığını, eksikliklerin giderilmemesi halinde ise yaptırım tutanağıyla Belediye Encümeni’ne sevk edilerek, para ve park cezaları uygulandığını ifade etti.

Durlanık velileri de 'Veliler araçlarda rehber öğretmen olmasına, araçların öğrencileri okul bahçesinde indirip bindirmesine dikkat etsin; şikayetlerini ALO 153 no'lu Mavi Masa hattına bildirsin' sözleriyle uyardı.

- Okul servis araçlarının uyması gereken kurallar

Durlanık, okul servis araçlarının uyması gereken kuralları da şöyle sıraladı:

'Belediye çalışma ruhsatı olup olmadığı ve ruhsatında, okul ve iş yerinin yazılı olması, okul taşıtı veya personel taşıtı olduğuna dair bilginin trafik ruhsatında işlenmiş olması, arka kısmında 'Dur' levhası, 'Okul Taşıtı' yazısı ve şeridi bulunması, 'Dur' levhasının, öğrenci indirip-bindirme sırasında yanması, koltuk sayısına göre öğrenci taşınması, araç camlarının sabit olması, araç kapısının otomatik olup, içeriden sürücü tarafından açılması; fiyat tarifelerinin, aracın ön camının sağ üst kısmında bulunması, okul araçlarının 12 yaşından küçük olması, taşıma sırasında müzik çalınmaması, sürücünün kılık kıyafetinin düzgün olması, sigara içmemesi, araçların temiz olması ve camlarının kırık olmaması, her öğrenci için emniyet kemeri bulundurulması ve takılmasının sağlanması, ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için rehber öğretmen bulundurulması, hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanmaması, ilk yardım çantası ve yangın söndürme cihazının bulundurulması, servis araçlarında kalorifer tesisatının çalışır durumda olması.'

Kaynak: AA