Bakanlar Elvan İle Tüfenkci, Mersin'de

Kalkınma Bakanı Elvan: 'Allah'ın izniyle, Türkiye'nin her bir metrekaresi karış karış gözden geçirilecek ve bu hain terör örgütüne bulaşan, onlara yönelik faaliyette bulunan kim varsa, bunların hepsi temizlenecektir, bundan emin olunuz. Bu konudaki kararlılığımız sürecektir' Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Gerek 15 Temmuz'da gerekse de bu ülke vatanını, toprağını korumak için şehit düşen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Allah'ın izniyle, Türkiye'nin her bir metrekaresi karış karış gözden geçirilecek ve bu hain terör örgütüne bulaşan, onlara yönelik faaliyette bulunan kim varsa, bunların hepsi temizlenecektir. Bundan emin olunuz. Bu konudaki kararlılığımız sürecektir.' dedi.

Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti İçel İl ARGE Başkanlığınca Akdeniz İhracatçı Birliklerinde (AKİB) düzenlenen 'Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı'na katıldı.

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, siyaset biliminin batıda çok eski bir kavram olmasa da Anadolu'da izlerinin 11. yüzyıla kadar uzandığını belirtti.

Yarının devlet yöneticilerinin, akademideki gençlerden çıkabileceğini ifade eden Bakan Elvan, genç siyasetçilerin vatandaşlarla iç içe olmaları, vatandaşlara bir 'Öf' bile dememeleri gerektiğini anlattı.

Elvan, AK Parti'nin siyaset anlayışının, siyasetin tanımından çok daha fazla şey ifade ettiğini vurgulayarak, 'Siyaset, her ne kadar devlet işlerini yürütme ve düzenleme sanatı olarak tanımlansa da bizim, siyasi anlayışımız bundan çok daha fazladır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkemiz, hükümet olarak yaptığımız her yatırımın, getirmiş olduğumuz her hizmetin merkezinde yer almaktadır. Bizim siyaset anlayışımız aslında, siyasetin tanımının ötesine çıkan bir siyaset anlayışıdır. Türkiye Cumhuriyeti dönemine baktığımızda, gerçek anlamda ilk kez vatandaşla bütünleşen, kaynaşan, vatandaşın derdini dert edinen bir partidir, AK Parti.' diye konuştu.

Liyakat ve sadakatin bürokrasideki önemine değinen Elvan, 'Liyakat son derece önemlidir. FETÖ'nün darbe girişimi neticesinde, şu ortaya çıkmıştır, geçmişte evet yeterlilik açısından kendisini yetiştirmiş ama devletine, milletine, bayrağına ve ülkesine karşı sadakat sahibi olmayan teröristler yetişmiştir. İşte bu FETÖ'nün uzantıları, liyakat sahibi veya bilgi sahibi olabilirsiniz ama bu millete, devlete, bayrağa sadakatiniz yoksa bunun bir anlamı yoktur. Bizim açımızdan bu bahsettiğimiz ilkelerin bütün olarak yer alması son derece önemli.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Türkiye'nin her bir metrekaresi karış karış gözden geçirilecek'

Elvan, Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen asker ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da baş sağlığı diledi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğine işaret eden Bakan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz bölücü terör örgütü başta olmak üzere, DAEŞ ve FETÖ gibi tüm terör örgütlerine yönelik mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Şu anda, bölücü terör örgütünün tüm inlerine, o saklandıkları mağaralara, sarp kayaların aralarında bulunan yerleşim yerlerine teker teker girip, temizliyoruz. Allah'ın izniyle, Türkiye'nin her bir metrekaresi karış karış gözden geçirilecek ve bu hain terör örgütüne ulaşan, onlara yönelik faaliyette bulunan kim varsa, bunların hepsi temizlenecektir, bundan emin olunuz. Bu konudaki kararlılığımız sürecektir.'

Elvan, askeri vesayete hiçbir zaman izin vermeyeceklerini vurgulayarak, 'Milletten sözü 27 Mayıs darbesiyle, 1971 muhtırasıyla, 12 Eylül darbesiyle, 28 Şubat post modern darbesiyle aldılar. Biz AK Parti hareketi olarak milletle hareket ettik, milletin söz hakkını vesayetçilere ve darbecilere asla teslim etmedik, bundan sonra da asla teslim etmeyeceğiz.' dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan unsurlara asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

'Asya, Avrupa ve Afrika'da bütün medeniyetlerle ve kültürlerle tarih boyunca temas kurarak, tarihin akışını değiştirmiş bir millet olarak, kimin kucağında belli olmayan, omurgasız, karaktersiz, gavura hizmet eden FETÖ'cülere, DAEŞ'çilere PKK'lılara Allah'ın izniyle asla izin vermeyeceğiz. Bunlar da hiç bir zaman ülkemizi bölemeyecekler, parçalayamayacak ve zayıflatamayacaklar.'

- 'Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum'

Bakan Tüfenkci de Siyaset Akademisi'nin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, derslerin gençlere çok şeyler öğrettiğini ve kazandırdığını belirtti.

Şemdinli'den acı haber aldıklarını aktaran Tüfenkci, 'Bugün Şemdinli'de şehitlerimiz var. Cenab-ı Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gerek 15 Temmuz'da, gerekse de bu ülke vatanını, toprağını korumak için şehit düşen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA