Bakan Akdağ, Sağlık Kampüsü İnşaatında İncelemede Bulundu

Erzurum’da gezi ve ziyaretlerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık kampüsü inşaatında incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Akdağ, Sağlık Kampüsü İnşaatında İncelemede Bulundu
Sağlık kampüsü inşaatında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Akdağ, Erzurum’un sağlık turizmi açısından çevre illerden gelen vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti.

Bakan Akdağ, “Bugün Erzurum’daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeyiz. Hizmete başladığımız ilk yıllarda bu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizi vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şimdi Bölge hastanesini mükemmel bir hastane halinde büyük bir şehir hastanesi kompleksine dönüştürüyoruz. Yeni yapılan binada toplamda bin 200 yatak kullanılacak. Artı 250 yatakta psikiyatri ve fizik tedavi alanında kullanılacak. Toplamda 450 bin metrekarelik bir alan yapıyoruz. Burası bütün bölgeye hitap edecek. Sadece Erzurum için değil, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Bingöl, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Muş’un belli bölgeleri için kullanılacak. Benzeri bir yapıyı Van’da kurduk. Gelecek yıl ekim ayında bu kompleksimizi tamamlayıp vatandaşımıza takdim edeceğiz. Bununla beraber buradaki hizmeti genişletiyoruz. Şu anda verilmeyen bazı hizmetleri de verir hale geleceğiz. Ayrıca söylediğim bölge şehirleri dışında zaten Bölge Eğitim ve Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanelerimiz komşu ülkelerinden gelen Azerbaycan, Gürcistan, İran, Nahcivan’dan gelen hastalara hizmet veriyorlar. Erzurum bir taraftan bölge ye hizmet veren sağlık kompleksine sahip olacak öbür taraftan da sağlık turizminin geliştiği çevre illerden gelen insanlarında hizmet alabileceği bir bölge olarak gelişecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA