Aydın'da Zıpkınla Balık Avlayan Kişiye Teknenin Çarpması

Kuşadası ilçesinde zıpkınla balık avlamak için girdiği denizde teknenin çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmenin meslektaşları ve yakınları, denize karanfil bıraktı.

Kuşadası ilçesinde zıpkınla balık avlamak için girdiği denizde teknenin çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmenin meslektaşları ve yakınları, denize karanfil bıraktı.

Çamlimanı mevkisinde zıpkınla avlanmak için denize giren evli ve 2 kız çocuk babası Hakan Güler’e (54), Yiğit Koçak'ın kaptanlığını yaptığı su sporlarında kullanılan bir tekne çarpmış, Güler hayatını kaybetmişti.

Ölümünün 11. gününde Güler'in yakınları ve arkadaşları tarafından İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda anma programı düzenledi.

Burada bir konuşma yapan zıpkınla balık avı sporcusu Melih Taşer , “Olayın meydana geliş nedeni kıyıya 200 metre mesafede seyir etmesi gereken teknenin kıyıya 5-10 metre mesafede seyretmesidir. Biz bu olaya bu nedenle kaza demiyoruz.' dedi.

Olayda ihmalin, dikkatsizliğin olduğunu savunan Taşer, şunları söyledi:

'Burada toplanmamızın sebebi dostumuz, öğretmenimiz, sporcu kardeşimiz Hakan Güler’i anmak ve başımıza gelen bu vahim olayın tekrar yaşanmamasını sağlamaktır. Bunun için sualtı sporcularının ve su üstü sporcularının daha dikkatli ve bilinçli olmaları gerekmektedir. Zaten kendilerine özgü tehlikesi olan denizde su sporları yapan tüm branşların birbirine saygılı, korumacı olması ve kurallara herkesin uyması gerekmektedir.”

Programın ardından botlarla denize açılan ve Güler'in fotoğrafını taşıyan yakınları ve arkadaşları olayın meydana geldiği yere karanfil attı. Grup, Güler'e çarpan teknenin ait olduğu otelin bulunduğu sahile de siyak çelenk bıraktı.

Program esnasında sahil güvenlik ekiplerinin önlem aldığı görüldü.

Kaynak: AA