Varto Zorabat Köyünde Su Sevinci

Muş’un Varto ilçesinde yıllardır içme su sıkıntısı yaşayan Varto’nun Zorabat köyü suya kavuştu.

Varto Zorabat Köyünde Su Sevinci
Muş’un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede olan 30 haneli ve 500 nüfuslu Zorabat köylüleri büyük mücadele sonucunda suya kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Su sorununun çözülmesi için ilçe kaymakamı Mehmet Nuri Çetinde gerekli çalışmaların yapılması için önce bir ön inceleme yaptırarak köye içme suyunun sağlanması için sondaj çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Başlatılan sondajlama çalışmaları netice verdi. Bir Muş iline yetecek kadar kendiliğinden akan suya kavuşmanın sevincini köylülerle birlikte yaşadılar. Yapılan içme suyu sondajlama çalışmaları sonrasında suya kavuştuğu haberini alanlar Zorabat köyüne gelerek köylülerle birlikte su sevincini yaşadılar. Su sondajlama çalışmalarının yapıldığı Zorabat köyünde incelemelerde bulunan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Murat Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Figen Ergül ve kurum amirleri su sevincini yaşayan köylülerle bir araya gelip sevinçlerini kutladılar.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, ilçeye atandığı günden beri Zorabat köyü muhtarı ilçede suyu olmayan tek köy olarak gösterilmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

Diğer köylerden içme suyu kaynağını alamadığını ve bazı nedenlerden dolayı içme suyunun sağlanmasında sıkıntı yaşadıklarını ısrarla dile getirerek Zorabat köyüne içme suyunun sağlanmasını kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu ifade eden kaymakam Çetin, "Bizde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sondajlama çalışmalarına karar verdik. Yaptığımız sondajlama çalışmaları sonucunda yaklaşık olarak 100 metre derinliğinde Muş iline yetecek kadar içme suyunu yeryüzüne çıkardık. Şimdide bu çıkan suyun haberini aldığımız gibi Zorabat köyümüze intikal ettik. Zorabat köylülerimizle bu suyun sevincini hep beraber yaşadık. Bizim farklı yedi köyümüzde su sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. Sondajlama çalışmaları ile bu köylerimizde su ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Zorabat köyümüzde yaptığımız sondajlama çalışması olumlu cevap verdi. Biz bu suyumuza depo yapıp direk kendisi aktığı için her hangi bir işleme başvurmadan yapacağımız tahlillerle sağlığa zararlı olmadığını tespit ederek köye hem içme suyu olarak şebekeli bir sistemle dağıtacağız. Hem de fazlalığı olan suyumuzu sulama suyu olarak kullandıracağız. Köylülerimize sağladığımız bu suyu hizmetlerine sunduğumuzun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu nedenle de sevinçlerini paylaşmak üzere köye geldik. Kendilerine hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçen her kese teşekkür ederim" dedi.

Zorabat köyü Muhtarı Cemil Özgül ise, "köyümüzde içme suyumuz olmadığı için ilçe kaymakamımıza yaptığım müracaat neticesinde yapılan çalışmalar sonucunda sondajlama yapılmasına karar verdi. Yaptığımız çalışma ile köyümüzde Muş iline yetecek kadar içme suyunu çıkartmış bulunmaktayız. Başta emeği geçen ilçe kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin’e ve sondajlama çalışmaları yapan mühendis ve çalışanlarına tüm emeği geçen her kese bize bu mutlu günü yaşattıkları için teşekkür ederim "dedi.

Kaynak: İHA