TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Katip Üyesi Bayram Açıklaması

'(FETÖ'nün darbe girişimi) Gülen, zamanında 'ülkeme döneyim' diye dua ediyordu. Buyursun gelsin. Meclis komisyonumuz var. 'Ben darbenin içine bulaşmadım' dediyse gelsin anlatsın' 'Bir daha darbe olmaması için bu komisyonun kıymetini iyi bilmeliyiz. Doğrusu neyse onu yapıp gerçekleri, realiteleri ortaya çıkarmalıyız'

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Katip Üyesi AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin, 'Gülen, zamanında 'ülkeme döneyim' diye dua ediyordu. Buyursun gelsin. Meclis komisyonumuz var. 'Ben darbenin içine bulaşmadım' dediyse gelsin anlatsın.' dedi.

Bayram, memleketi Erzincan'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, dün gerçekleşen TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu toplantısında, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in dinlenilmesi için öneride bulunduğunu hatırlattı.

Bu çalışmanın Gülen'in iade sürecine de kapı aralayacağını ve ek delil oluşturacağını belirten Bayram, şöyle devam etti:

'15 Temmuz darbe girişimden sonra FETÖ terör örgütünün araştırılması ve faaliyetlerinin incelemesi açısından bir komisyonumuz kuruldu. Üç gün önce ilk toplantımızı yaptık. Başkanlık Divanını seçtik. Dün de ikinci toplantımızı yaptık. Malumunuz bir iade süreci var ve hükumetimiz tarafından başvuruldu. Bu süreç devam ediyor. Bizim komisyonumuzda milletimiz ve Meclisimiz adına hareket ediyor. Bu elebaşı her yerde dünya basınında 'ben masumum, ben darbeyi yapmadım, komisyon kurulsun gerçek ortaya çıksın' gibi böyle alakasız, mesnetsiz, beyanlarda bulunuyor. Ben de dünkü açıklamamda milletin komisyonu burada, her Türk vatandaşı bu komisyonda darbe ile ilgili görüş ve düşüncelerini beyan edebilir, gelin beyan edin, gelmezseniz bu darbeyi zımnen kabul etmiş olursunuz dedim.'

- 'Kimsenin ayağına gidilmez, böyle bir usul de yoktur'

Bayram, 'Terör örgütü elebaşı Gülen'i Amerika'da gidip dinleyelim' şeklinde bir beyanı olmadığını söyleyerek, 'Bazı medya organlarında yansıdığı gibi 'Amerika'ya gidelim, dinleyelim' şeklinde bir beyanım olmadı. Kimsenin ayağına gidilmez, böyle bir usul de yoktur.' ifadesini kullandı.

Yıllardır FETÖ ile mücadele ettiğinin altını çizen Bayram, şunları kaydetti:

'Meclis tutanakları açıktır, sahihtir. Biz ne konuştuğumuzun bilincindeyiz, farkındayız. Yıllardır FETÖ ile mücadele etmişimdir. 17-25 Aralık sonrasında da çokça davam mevcuttur. Bu konunun böyle bilinmesini istiyorum. Bu komisyon önemli bir komisyondur. Çünkü artık Türkiye'nin bu darbeleri konuşmaması lazım. Geçmişte de bu komisyonlar kuruldu 'inşallah bir daha bu darbeler olmaz' dedik. Yine 15 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. O yüzden bir daha darbe olmaması için bu komisyonun kıymetini iyi bilmeliyiz. Doğrusu neyse onu yapıp gerçekleri, realiteleri ortaya çıkarmalıyız.'

Bir gazetecinin 'Gülen'in geleceğini tahmin ediyor musunuz ?' sorusuna Bayram, “Keşke gelse. Gülen zamanında 'ülkeme döneyim' diye dua ediyordu. Buyursun gelsin. Meclis komisyonumuz var. 'Ben darbenin içine bulaşmadım' dediyse gelsin anlatsın.' yanıtını verdi.

Kaynak: AA